Steven Defour
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Defour © Belga/HLN

Reconstructie van de vuilste transferoorlog in het Belgische voetbal met Steven Defour als spil: “En toch zeg ik niks slecht over hem: niet als speler, niet als mens”

VoetbalEen wagen in de vlammen. Een makelaarskwestie. Een vete tussen twee families. Stevige dreigementen. Gebekvecht en plein public. Een speler met een besmeurde reputatie. In aflevering vier van onze reeks ‘transferdeals die álles hadden kunnen veranderen’ blikken we terug op de transferoorlog om Steven Defour, parel van KRC Genk in 2006. Voorbestemd voor Ajax, maar uiteindelijk via een snood plan naar Standard. Een ongeziene soap met veel verliezers. 

1 reactie

 • Nadine Huldemont

  1 jaar geleden
  Maak er nu aub geen heilige van, hij heeft de origineelste en meest besproken tifo ooit voor gekregen, en terecht.
 1. Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenbergcross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistraining zal op korte termijn renderen”
  Veldrijden
  1

  Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenberg­cross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistrai­ning zal op korte termijn renderen”

  Stiekeme hoop wordt werkelijkheid. Thibau Nys (18) duikt volgende maandag, in de Koppenbergcross, opnieuw het veld in. Nys jr. is hersteld van de sleutelbeenbreuk die hij op 10 oktober opliep in de WB-manche in het Amerikaanse Waterloo. Ook zijn selectie voor het EK U23, één week later in Wijster (Drenthe), is bij deze een feit.
 2. “Dit keer je niet in een vingerknip”: Standard sukkelt verder in diepe coma, krijgt Elsner ‘Rouches’ wakker?
  Play
  PREMIUM
  Standard
  6

  “Dit keer je niet in een vingerknip”: Standard sukkelt verder in diepe coma, krijgt Elsner ‘Rouches’ wakker?

  Na twee wedstrijden tegen de 16de en de 17de in de stand, is er maar één logische conclusie: de trainerswissel bij Standard bracht geen schokeffect teweeg. Luka Elsner presenteert zich als een coach met een visie en een plan, maar hij botst in Luik op een team zonder ziel, zonder vertrouwen en met een gebrek aan pure kwaliteit. Er wacht de Sloveen een werk van lange adem.