Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen. © Photonews

Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte door waanzinnig bedrag te vragen: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”

VoetbalAls het van Arsène Wenger had afgehangen, dan had Émile Mpenza ooit voor Arsenal gevoetbald. Hij zat zelfs bij hem aan tafel. Ook Juventus wilde de Rode Duivel. Maar Schalke 04 gokte en uiteindelijk won niemand. Hoe een exorbitante vraagprijs ervoor zorgde dat de opmars van Mpenza gefnuikt werd, bespreken we in aflevering twee van onze reeks ‘transferdeals die álles hadden kunnen veranderen’. Mpenza blikt terug: “Ik had één van de Invincibles kunnen zijn.”

2 reacties

 • Kristof Breskens

  1 jaar geleden
  Sorry maar nooit een topper geweest, op Belgisch niveau wel ja, maar teveel counterspits. Had wel bij een subtopper kunnen spelen zoals Lukaku. Was minder sterk, maar wel sneller.
 • HENDRIK WECKSELER

  2 jaar geleden
  Hij was goed de beste van de 2 Mpenza’s maar absolute top nee een goed seizoen bij Schalke en het was om zeep en om het te maken bij een ploeg als Arsenal toen daarvoor had die zijn lichaam beter moeten verzorgen zodat die minder vaak geblesseerd zou zijn geweest want om bij een premier league ploeg te slagen en zeker aan de top moet je fysiek een beest zijn
 1. Licentie zes 1A-clubs in gevaar door Propere Handen: moeten Mannaert & co straks opstappen om hun club niet in gevaar te brengen?
  Play
  Operatie Propere Handen
  90

  Licentie zes 1A-clubs in gevaar door Propere Handen: moeten Mannaert & co straks opstappen om hun club niet in gevaar te brengen?

  Kost Propere Handen één of meerdere clubs uit 1A hun licentie? Die kans zit erin, want als een verdachte effectief veroordeeld wordt én in dienst is van de betrokken club, staat in het nieuwe bondsreglement dat die club geen licentie krijgt. Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Michel Louwagie en/of Bruno Venanzi die opstappen om hun club niet in gevaar te brengen? Het kán.
 2. Hoe De Bruyne ooit dicht bij Anderlecht stond, maar uiteindelijk op Chelsea-jacht in Antibes belandde
  PREMIUM
  Voetbal

  Hoe De Bruyne ooit dicht bij Anderlecht stond, maar uiteinde­lijk op Chel­sea-jacht in Antibes belandde

  Roger Vanden Stock noemde het vorig week in een interview één van de zaken waar hij het meest spijt van heeft. “Acht jaar geleden zat De Bruyne in die fauteuil. Hij wilde komen, maar Genk eiste acht miljoen euro en wij boden er maar drie.” Tijd voor het volledige verhaal. Of hoe Kevin De Bruyne ooit dicht bij Anderlecht én Standard stond, maar uiteindelijk op een Chelsea-jacht in Antibes belandde. En zo wordt de Champions League-finale met Man City tégen Chelsea nog net dat tikkeltje specialer voor ‘KDB’.