Eddy Demarez heeft het verkorven bij de Belgian Cats.
Volledig scherm
Eddy Demarez heeft het verkorven bij de Belgian Cats. © ISOPIX

Basketball Belgium en Belgian Cats vragen ontslag van Sporza-journalist Eddy Demarez

Basketball Belgium en de Belgian Cats, de Belgische nationale vrouwenbasketploeg, vragen "met aandrang" het ontslag van Sporza-journalist Eddy Demarez, en beraden zich of verdere juridische acties noodzakelijk zijn, zo klinkt het in een mededeling aan persagentschap Belga.

 1. Bart Tommelein en Lydia Peeters persoonlijk gedagvaard in zaak rond terugdraaiende tellers
  Play
  116

  Bart Tommelein en Lydia Peeters persoon­lijk gedagvaard in zaak rond terugdraai­en­de tellers

  Voormalig Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) en huidig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zijn persoonlijk gedagvaard in de zaak van de zonnepanelen en de terugdraaiende teller. Een gedupeerde eist dat Tommelein en Peeters het verlies dat die persoon heeft geleden zelf vergoeden. Dat bevestigt Stijn Verbist, advocaat van de gedupeerde, aan HLN. De twee voormalige liberale ministers van Energie beloofden tijdens de vorige legislatuur dat wie voor eind 2020 zonnepanelen plaatste, nog 15 jaar van de terugdraaiende teller zou kunnen genieten.
 1. ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoorten in Genk tegen mondmaskerplicht: “Kinderen waren bang en huilden”
  PREMIUM
  Genk

  ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoor­ten in Genk tegen mondmasker­plicht: “Kinderen waren bang en huilden”

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf zes jaar blijft op heel wat kritiek stuiten. Zo ook aan de Freinetschool On The Move in Genk. Daar hadden woensdagochtend enkele misnoegde ‘onbekenden’ de poort vastgemaakt met kettingen en hangsloten.“Onbegrijpelijk dat we als school zo worden aangepakt”, zucht directeur Carmen Janssen, die klacht indient bij de politie. Bij een tweede school in de buurt gebeurde hetzelfde.
 2. Moeilijk herkenbare variant op omikron ontdekt: “Je kan niet meteen uit resultaat opmaken om welke variant het gaat”

  Moeilijk herkenbare variant op omikron ontdekt: “Je kan niet meteen uit resultaat opmaken om welke variant het gaat”

  Britse wetenschappers ontdekten een ‘stealth’-versie van de omikronvariant. Dat zou zorgwekkend kunnen zijn, aangezien de onderzoekers stellen dat deze variant met ‘verborgen kwaliteiten’ zich niet laat herkennen door een PCR-test in een labo. “De PCR-testen werken nog altijd perfect en geven bij besmetting van deze variant een positief resultaat”, stelt Steven Van Gucht gerust.