De Belgian Hammers met vlnr. Marten Van Riel, Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy.
Volledig scherm
De Belgian Hammers met vlnr. Marten Van Riel, Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy. © BELGA

Verdienstelijke Belgian Hammers vallen als vijfde net naast het podium: “Grote landen waren favoriet, wij hebben ons ertussen gegooid”

Olympische SpelenOpnieuw net geen olympische medaille in het triatlon. De Belgian Hammers werden in de gemengde triatlon vijfde . Claire Michel, Marten Van Riel, Valerie Barthelemy en Jelle Geens eindigden daarmee achter Groot-Brittannië (goud), de VS (zilver), Frankrijk (brons) en Nederland.

4 reacties

 • Joke Kay

  3 maanden geleden
  Heel goed gedaan; nu nog een beetje meer ervaring erbij en jullie zullen in de top 3 belanden volgende keer.
 • Francis smet

  3 maanden geleden
  Toffe sport met spanning van start tot finish. Alleen is het jammer dat als je eerste teamlid geen goede zwemster is, dan kan je de achterstand nog moeilijk goedmaken. 40 seconden goedmaken na eerste zwemafstand is teveel ! Daarvoor zijn de afstanden van fietsen en lopen te kort . Nochtans een prima prestatie van de Hammers.
 • Geert Viaene

  3 maanden geleden
  Proficiat aan het team.
 • Charel De sjanteerbaere

  3 maanden geleden
  Voor een vijfde plaats ,daar willen heel veel atleten voor tekenen.Het argument van net niet is een uitvlucht van een gebuisde korporaal.
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.