REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Stunt van formaat: bronzen Bashir Abdi bezorgt België eerste marathonmedaille sinds 1976, ook Koen Naert bij eerste tien

Olympische SpelenBashir Abdi heeft voor een stunt van formaat gezorgd op de slotdag van de Olympische Spelen. De Belgische recordhouder snelde in Sapporo naar brons in de marathon. De winst was voor de onvermijdelijke Eliud Kipchoge die zijn olympische titel verlengde. Koen Naert finishte als tweede Belg ook knap in de top tien. Voor België is het de zevende medaille op de Spelen, daarmee is ons land nu al zeker van het beste resultaat op de Spelen sinds de Tweede Wereldoorlog.

76 reacties

 • Tom Vilchez

  4 maanden geleden
  Christiaan, je leeft in een waanwereld. Altijd maar dezelfde afgunst en onzin.
 • Piet Priem

  4 maanden geleden
  Mooie verrassing zo op de laatste dag zilver en brons voor NL en BE bij de marathon. Ondanks dat de OS zonder publiek was toch een mooie Spelen. België pakt een mooi aantal van 7 medailles, hoogste aantal sinds de 2e Wereldoorlog. Nederland overtreft ruimschoots hun record en pakt 36 medailles, met name door de geweldige atletiek en wielerploeg. Wat een prachtig sportevenement en een hoop memorabele momenten. Ik heb genoten.
 • Christiaan GOETHALS

  4 maanden geleden
  Je valt in herhaling Jansen, weet je wie de Verenigde Provinciën groot heeft gebracht? De gevluchte Zuid-Nederlanders (Belgen dus) door hun kennis en toewijding. Lees iets over Simon Stevin, jongen.
 • ivan de ridder

  4 maanden geleden
  Prachtige beelden van de vriendschap tussen deze marathonlopers. Mooie prestatie geleverd door beide Belgen, moeten zware condities geweest zijn om in te lopen.
 • Michel Oyen

  4 maanden geleden
  Geweldig hoe zijn vriend hem mee over destreep sleurt. fantastische momenten. Daar blijf ik graag voor op.