Thiam op het hoogste schavotje geflankeerd door de Nederlandse vrouwen Anouk Vetter en bronzen Emma Oosterwegel.
Volledig scherm
Thiam op het hoogste schavotje geflankeerd door de Nederlandse vrouwen Anouk Vetter en bronzen Emma Oosterwegel. © BELGA

‘Gouden Nafi’ over Spelen 2024 in Parijs en geen grote emoties op podium: “Wil je me elke dag zien huilen?”

Olympische SpelenVoor Nafi Thiam (26) is vandaag nog een speciale dag. Onze landgenote kreeg deze middag haar gouden medaille uit handen van Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van BOIC, na haar zege in de zevenkamp. Maar vooraf blikte de olympische kampioene nog even terug op haar meerkamp én vooruit naar wat komt. Dat zal in eerste instantie vooral rust zijn. Maar wat met de Spelen in Parijs van 2024?

21 reacties

 • René Van Halen

  6 maanden geleden
  Dat is nu eenmaal topsport. Je telkens opnieuw moeten bewijzen. En ze moet dit niet voor België doen, maar voor zichzelf. Als ze viermaal olympisch kampioen wordt is ze een levende legende. Op 34 ben je normaal gezien lichamelijk nog niet versleten. Mentaal is uiteraard een andere zaak.
 • Jakke Troost

  6 maanden geleden
  Iedereen zal het natuurlijk graag zien dat je daar opnieuw staat, maar niet ten koste van je gezondheid.
 • Nathalie Paulus

  6 maanden geleden
  Nafi, he hebt topprestaties geleverd, en er alles voor gegeven. Als je in 2024 toch naar Parijs gaat, ga dan vooral voor het plezier. Komt er nog een medaille top maat zo niet,... Je hoeft je niet meer te bewijzen je bent een fenomenale sportvrouw
 • Elle Devee

  6 maanden geleden
  Als je al 2 x Olympisch kampioen bent hoeft het niet meer. Ze is nu 26. Ze heeft al een hele tijd een vaste relatie. Misschien wil ze wel kinderen voor ze de 30 voorbij is. Heel begrijpelijk. Ze moet voor België haar privé leven niet opofferen.
 • Wim David

  6 maanden geleden
  Je wint OS Rio, fantastisch! Van dan af ben je terecht een vedette maar verwacht iedereen telkens winst. Maar elke wedstrijd begin je van nul en de concurrentie staat ook niet stil. Toch win je opnieuw de allermooiste/grootste wedstrijd, ondanks alles. Al verlies je al je volgende wedstrijden, je bent dubbel OS kampioene zonder wk en ek te vergeten. Nooit word je nog Nafi average. Je bent en blijft Nafi champion.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.