Emma Plasschaert grijpt ondanks knappe medal race net naast medaille: “Toch blik ik tevreden terug op deze Spelen”

Olympische SpelenEmma Plasschaert heeft zondag geen medaille kunnen veroveren in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Met een schitterende tweede stek in de afsluitende medaillerace eindigde ze op de vierde plaats in de stand. “Dit was een toffe en mooie manier om de Spelen af te sluiten.” 

19 reacties

 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Ze zouden eens een ranking moeten geven medailles/grootte bevolking. Dan doen we het helemaal niet slecht. Even goed dan de VS en 4 keer beter dan China. En Nederland doet het dan natuurlijk fantastisch. Europa als geheel ook.
 • Marc Van der Vloedt

  3 maanden geleden
  "Toch blik...." Gelukkig mocht Emma (zelf vervolledigen en uitspreken en) ons een beetje de mond snoeren met de knappe medal race !
 • Kristoff Belien

  3 maanden geleden
  Idd..mooie prestatie...maar als nummer 1 op de ranking in die discipline kan je onmogelijk blij zijn met plek 4 denk ik
 • glenn wouters

  3 maanden geleden
  Wees blij dat we zulke topsporters hebben. Van de trainingqmogelijkheden moeten we het hier niet hebben. van enige steun van de bonden ook niet, en van sponsors al helemaal niet. Deze mensen bedrijven topsport voor een hongerloon, soms nog bij gaan werken. Als je dan 4de wordt mag je tevreden zijn.
 • Jean-Paul Vonck

  3 maanden geleden
  Nederland heeft ondertussen al 16 medailles. De financiële mogelijkheden zijn daar zeker niet groter dan in België. Waar zit dan het verschil? De begeleiding, de mentaliteit? Geen woorden maar daden daar. Bij ons hoor ik teveel atleten die er bij zijn om zich ‘te amuseren’.