Delegatieleider Olav Spahl.
Volledig scherm
PREMIUM
Delegatieleider Olav Spahl. © BELGA

Chef de mission Olav Spahl maakt met de eindmeet in zicht het Belgisch rapport op: “Blij met drie gouden medailles, maar dat is niet onze focus”

Olympische SpelenGoud voor gymnaste Nina Derwael, atlete Nafi Thiam en het nationale hockeyteam. Zilver voor renner Wout Van Aert en brons voor judoka Matthias Casse. Dat is de voorlopige balans van Team Belgium op de Olympische Spelen, één dag voor het olympisch vuur in Tokio wordt gedoofd. En wat zegt de chef de mission Olav Spahl dan: “Alle resultaten die we zagen, waren wat mij betreft min of meer voorspelbaar.”

9 reacties

 • Elle Devee

  4 maanden geleden
  Kijk eens hoe sport bij onze Noorderburen georganiseerd wordt. Infrastructuur, begeleiding, financiering en neem daar een voorbeeld aan. Dan zullen we misschien ook wat meer medailles oogsten.
 • Pieter martens

  4 maanden geleden
  Ga eens met onze bovenburen de Nederlanders praten hoe het komt dat zij zo succesvol zijn.
 • Patrick Vandeputte

  4 maanden geleden
  Logisch dat de ambitie bij velen stopt waar de blijheid om erbij te zijn begint. Bij een echt goede prestatie wordt de atleet even op een troon gezet en daarna moet men weer over naar de orde van de dag om veel zelf te regelen. En voor vele sporten komt daar nog eens de structuur van de overkoepelende bond bij waar er meestal 2 van zijn die nog niet de moeite doen om naar mekaar terug te koppelen. Typisch Belgisch dus.
 • Ronald Roelants

  4 maanden geleden
  De meeste hebben zich geamuseerd en zijn al blij dat ze aan de eindmeet komen ... Gebrek aan winnersmentaliteit en dat, Michel Wellens, zou de algemene sportcultuur moeten zijn waar u het over hebt. Iedereen moet werken en belasting betalen.
 • Michel Wellens

  4 maanden geleden
  Zorg voor een algemene sportcultuur. Zorg een omgeving vrij van zorgen voor de atleet. Geen financiële zorgen, geen zorgen om goede infrastructuur in de nabijheid, geen zorgen om begeleiding zowel op sportief als medisch vlak. Zorg voor erkenning en een leven na de sport.
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.