Abdi heeft z’n bronzen medaille nu ook écht beet: “Enorm blij dat ik belofte aan mijn mama ben nagekomen”

Olympische SpelenBashir Abdi (32), die knap brons won op de olympische marathon, heeft intussen zijn bronzen medaille gekregen in Tokio. Hij reisde samen met Eliud Kipchoge (goud) en Abdi Nageeye (zilver) met een privéjet vanuit Sapporo naar de Japanse hoofdstad om er zijn plak in ontvangst te nemen.

19 reacties

 • Solange De Cleir

  4 maanden geleden
  Veel eerbied en respect voor onze marathonloper Proficiat
 • Thierry Sieben

  4 maanden geleden
  Prachtig,respect voor die man en omgeving
 • Marleen Leemans

  4 maanden geleden
  Proficiat,ook dit is België. Knap,knap,knap
 • Kristof Vanweert

  4 maanden geleden
  Zelden zoveel respect voor een sporter als nu. Niet alleen Bashir maar zeker ook Nageeye. Wat een sportsmanship!
 • Agnès Paduart

  4 maanden geleden
  Dikke dikke dikke proficiat! Prachtig, nog veel succes en geluk in je leven.
 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.