De Belgian Lions 3x3: Nick Celis, Rafael Bogaerts, Thierry Marien en Thibaut Vervoort.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgian Lions 3x3: Nick Celis, Rafael Bogaerts, Thierry Marien en Thibaut Vervoort. © BELGA

3x3 Belgian Lions charmeren, zelfs NBA-ster vindt het cool om hen te zien spelen: “Dat we diep gaan? Na 45 seconden wil elke speler al gewisseld worden”

Olympische SpelenLopen, zweten en ballen maar. De Belgische 3x3 basketbalploeg doet het uitstekend op de Olympische Spelen. Terwijl heel wat andere ploegen professioneel met de sport bezig zijn, trainden onze landgenoten de voorbije maanden zeven op zeven na hun job. Speler-coach en notaris Nick Celis (32) vertelt waarom de Belgian Lions charmeren: “Tactisch gezien zijn we een van de betere ploegen op deze Spelen.”

8 reacties

 • Yves Van Minsel

  3 maanden geleden
  Toen ik de eerste wedstrijd zag dacht ik nog wat een amateurs. We zijn nu x aantal wedstrijden verder en ik ben de grootste supporter van deze super amateurs. Hier draaien de olympische spelen op. Doodgewone mensen die andere mensen doen dromen. Ik ben fan...
 • Francois Van Sprengel

  3 maanden geleden
  Doet me denken aan de film cool runnings over het bobslee team uit Jamaica. Alle respect hoor. Ja man.
 • van den branden patrick

  3 maanden geleden
  Pracht prestatie van onze amateurs tegen de profs. De Olympische gedachte waardig. Alle Belgen staan achter juliie. Een medaille wenkt.
 • Eddy De Valck

  3 maanden geleden
  Niet alleen een sprookje maar dik verdiend voor deze jongens en een beloning voor het project dat Nick Celis drie jaar geleden opstartte en waar pas interesse voor kwam toen de kwalificatie een feit werd. Al gedurende meerdere maanden trainen en spelen deze jongens keihard na hun dagtaak of tussen examens door. Vandaag na winst tegen Polen een glunderende' manager' Jacques Stas In beeld gezien. Nooit eerder aanwezig op enige andere activiteit van de Lions, maar nu plots we in Tokyo. Shame on him
 • Lucaz Keizer

  3 maanden geleden
  Zijn echte amateurs, verdienen daarvoor alleen al de gouden medaille
 1. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.
 2. “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?
  Paralympische Spelen
  14

  “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefa­vo­rie­ten op Paralympi­sche Spelen?

  Na de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. “Wij hopen op tien medailles”, zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.