Alison Van Uytvanck en Elise Mertens zijn al meteen uitgeschakeld in het dubbelspel.
Volledig scherm
Alison Van Uytvanck en Elise Mertens zijn al meteen uitgeschakeld in het dubbelspel. © Photo News

Mertens en Van Uytvanck betreuren gemiste medaillekans na snelle exit, maar zijn blij voor Van Aert: “Zalig toen we van zijn zilver hoorden”

Olympische SpelenEen Belgische medaillekans minder: Elise Mertens en Alison Van Uytvanck zijn al out na de eerste dubbelronde tegen Spanje (3-6, 6-7): “Ons niveau was goed, maar Spanje liet geen steek vallen”, analyseerde het duo. Tijdens hun tiebreak haalde Wout van Aert zilver in de wegrit: “Dat was chic om achteraf te horen, dat is het mooie aan Team Belgium.”

6 reacties

 • Luc Gorrebeeck

  3 maanden geleden
  Neem een amateur mee ipv Van Uytvanck ! Wat komt zij in Tokio eigenlijk doen ?
 • Frankie Albert Goethals

  3 maanden geleden
  Had iemand die ooit medaillekansen gegeven? Alison haar niveau is gewoon te laag. Het zou gewoon belachelijk geweest zijn voor de spelen zelf om met zo'n niveau een medaille te halen.
 • Nico Lietaert

  3 maanden geleden
  Hopen op een medaille en in de eerste ronde er uit. En dan een uitleg geven dat je blij bent voor een ander, komaan, het kan niet anders dan dat je ontgoocheld bent en je moet danzeggen dat je beter moest doen. Punt.
 • Piet Corneel

  3 maanden geleden
  Ongelooflijk buiten W.Van Aert,N.Derwael en Nafitian moeten niet hopen op medailles.Wat gaan die daar eigenlijk doen mertens en co???????Blijf thuis jullie kunnen het toch niet.
 • Tom Van Calster

  3 maanden geleden
  Die spelen dus nooit samen maar mogen toch effe naar de Olympische spelen. Wat voor een zever is dit? Dit is gewoon hilarisch!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.