kos
Volledig scherm
PREMIUM
© kos

PORTRET. Wout van Aert (26) pakt eerste Belgische medaille in Tokio, hoewel dat nooit kinderdroom was volgens jeugdvrienden: “De veldrit van Vorselaar, dààr droomden wij van”

Nog niet zo lang geleden was Wout van Aert (26) nog Woutje, een tengere jongen die kleiner was dan zijn leeftijdsgenoten. Vandaag transformeerde hij in Tokio, na een gewéldige race, tot Zilveren Wout in Tokio. Dat is nochtans nooit een kinderdroom geweest, vertellen zijn jeugdvrienden van school en uit de koers. “De Krawatencross in Lille, dààr droomden wij van. Niet van de Olympische Spelen.” Toch werd Woutje een wereldcoureur, ondanks - of dankzij? - stiekeme pintjes en boenkeboenke fuiven. 

 1. Thibau Nys al geopereerd in België na sleutelbeenbreuk in VS: “Veel geluk gehad, voor hetzelfde geld stond ik hier niet”
  Play
  Veldrijden
  10

  Thibau Nys al geopereerd in België na sleutel­been­breuk in VS: “Veel geluk gehad, voor hetzelfde geld stond ik hier niet”

  Twee dagen na zijn sleutelbeenbreuk in Waterloo is Thibau Nys (18) weer in het land. Hij ging deze namiddag al succesvol onder het mes om met een plaatje de breuk te laten herstellen. Nys verwacht dat hij snel weer zal kunnen trainen, maar wanneer hij terugkeert in competitie is nog afwachten. “Dat zal nog niet voor meteen zijn, denk ik.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.