Daniil Medvedev had het zwaar tijdens zijn partij tegen Fabio Fognini.
Volledig scherm
Daniil Medvedev had het zwaar tijdens zijn partij tegen Fabio Fognini. © AFP

Hitte zorgt voor moordende omstandigheden op tennisbaan, organisatie grijpt in: matchen starten pas vanaf 15 uur

OLYMPISCHE SPELENDe weersomstandigheden in Tokio spelen de tennissers flink parten op de Olympische Spelen. Paula Badosa werd per rolstoel afgevoerd, Novak Djokovic klaagt en Daniil Medvedev laat met enkele scherpe uitspraken niets aan de verbeelding over. De ITF grijpt nu in door het startuur van de eerste wedstrijden te laten verlaten naar 15 uur.

17 reacties

 • De Waarheid

  3 maanden geleden
  En wat met het WK voetbal binnenkort? In de winter wel ok?
 • Jeroen DeBaere

  3 maanden geleden
  Wanneer het schematisch kan, waarom de wedstrijden dan niet s'avonds spelen ? T kan de matchen en de spelkwaliteit alleen maar ten goede komen. Publiek is er toch niet. Kan het niet, dan zullen ze de wedstrijden wel in de hitte afhandelen op professionele wijze. Ze kunnen het alleen maar vragen, hé!!!
 • Sharon Vandewaetere

  3 maanden geleden
  Misschien bij de volgende OS beter nadenken waar ze die laten plaatsvinden?
 • jozef van riel

  3 maanden geleden
  Waarom niet, zoals de triatlon, om 6 uur 's morngens?
 • roger gilis

  3 maanden geleden
  Zonder publiek, start dan om 22.00 uur.
 1. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
 2. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.
 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”