Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“En ik wilde zo graag voor sensatie zorgen...”: judoka Jorre Verstraeten gaat er in achtste finales uit

Olympische SpelenHij was er het hart van in, Jorre Verstraten. De 23-jarige judoka uit Leuven ging vandaag voor het hoogste op de Spelen in Tokio maar ontdekte in de achtste finale van de categorie tot 60 kilo met scha en schande dat hij nog niet klaar was voor het olympisch podium. Verstraeten moest in de achtste finale zijn meerdere erkennen in de Japanse titelkandidaat Naohisa Takato. “Als je voor een medaille komt en je haalt niet eens de kwartfinale, dan is het normaal dat je ontgoocheld bent...”

0 reacties

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.