Bondscoach Sven Vanthourenhout zag Van Aert en co. de (quasi) perfecte koers rijden: “Was nooit eerder zó tevreden met zilver”

Olympische SpelenBondscoach Sven Vanthourenhout was een tevreden man op het Fuji International Speedway Circuit, na afloop van de olympische wegrit. “Hoe Wout opnieuw met de besten bergop reed: fantastisch.”

7 reacties

 • René Pijnacker

  3 maanden geleden
  Mooi is dat hè? Nu is het landverraad dat Pogacar niet achter de Amerikaanse ploeggenoot reed. Bij het WK was het weer verraad dat Roglic als ploeggenoot Van Aert niet hielp. Opportunisme ten top!
 • Eddy Beernaert

  3 maanden geleden
  De ploeg was goed. Van Aert was schitterend. Alleen had hij de pech dat Pogacar niet alleen gewoon maar volgde toen zijn Amerikaanse 'ploegmaat' McNulty weg was met Carapaz .... maar dat die ook nog eens een lesje gaf in afstoppen! En dat is nog iets anders dan gewoon maar 'niet achter een ploegmaat rijden'. Dat vind ik erg .. 'landsverrraad' binnen de koers. Zo zie je hoe 'eerlijk' een koers kan verlopen zonder oortjes! De ware aard komt dan boven!
 • André Christiaens

  3 maanden geleden
  Half de klim moest Wout lossen en het spel van de ander ging niet door, door zijn wilskracht kon hij terug komen. Maar als er opdat ogenblik een Dylan Teuns, die zowel als Bouke Mollema de klim op kan en in Wout zijn buurt was, was het een gans ander verhaal geweest.Vanaf dat Carapaz vertrok op de klim was het Goud voor Wout gaan vliegen. Met platte straat wegrenners moet je niet gaan koersen in de bergen en zeker niet waar veel klimmers aandeel nemen waarom doet MVDP niet mee, kan geen klim op.
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Ge hebt betere thuisgelaten om Evenepoel mee te nemen die geen meerwaarde brengt in de ploeg grove fout !!
 • Ivan Bourdeaux

  3 maanden geleden
  Hadden inderdaad een sterke Evenepoel verwacht in de finale. Maar het ontbreken van competitieritme zal hem genekt hebben. Woensdag een nieuwe kans, maar met andere en frissere concurrenten !!
 1. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
 2. Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs
  Play
  Olympische Spelen
  7

  Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs

  24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’.