Nina Sterckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Sterckx. © Belga en Instagram Sterckx

Afvallen voor gevorderden: hoe gewichthefster Nina Sterckx tien kilo op vier maanden verloor

Olympische SpelenOpgelet, mensen: do not try this at home. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio ging gewichthefster Nina Sterckx (18) drastisch op dieet. Tien kilo op vier maanden tijd. Het equivalent van bijna 20 procent van haar huidige lichaamsgewicht. Hoe deed ze dat? Een inkijk.

9 reacties

 • Guido Deville

  3 maanden geleden
  Vier maanden afwisselend een dag met vlees en/of vis en melkprodukten eten en een dag vlees en/of vis met groenten en melkproducten eten (= proteïnedieet) - en dit totdat je een verzadigd gevoel hebt) - en ‘s morgens bak je een hartige pannenkoek met haverzemelen, platte kaas, ei en een snuifje zout. Na 4 maanden ben je zeker 12 kg afgevallen. Nadien mag je opnieuw met mate alles eten. Gouden regel: schep één keer je bord vol, maar neem niet meer bij uit « goesting ». En wandel 5 km per dag.
 • Marc Wouters

  3 maanden geleden
  Afvallen is zeer moeilijk, vooral als je calorieën gaat tellen. Dat lukt je niet op duurzame manier omdat je lichaam je ertoe aan zal zetten om te eten. Sporten is ook niet zaligmakend, joggen kan tot toename leiden. Toch is het mij gelukt via o.a. intermittent fasting. Zielig is afvallen nooit.
 • Samuel Peeters

  3 maanden geleden
  Dit is je lichaam mishandelen om in een, in dit geval, lagere gewichtsklasse te kunnen strijden. Afhankelijk van je body mass en de gewichtsklasse kies je voor zwaarder worden of afvallen.
 • Mark Peeters

  3 maanden geleden
  Mijn echtgenote 12 kg in 4 mnd enkel door op voeding te letten, gezonder eten en te sporten, ipv betalen voor pillen en diëtiste
 • boris paesen

  3 maanden geleden
  En dan is men verbaasd dat er de laatste jaren zoveel jonge topsport atleten hartproblemen hebben. Men legt veel te veel druk op die mensen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.
 3. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.