Foto ter illustratie, Rudy Van Giel, Hadi Waelkens.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie, Rudy Van Giel, Hadi Waelkens. © RV

“Een pamper werkt niet bepaald uitnodigend.” Rudy en Kaat getuigen over de impact van kanker op hun intieme leven, oncopsychologe Hadi geeft duiding

“Ik had een gezonde sekslust. Maar tijdens de behandeling wilde ik ’s avonds niets liever dan slapen.” De impact van kanker op je intieme leven is immens, de openhartigheid daarover dan weer minimaal. Kaat*(30) en Rudy (70) brengen daar verandering in en laten ons binnenkijken in hun slaapkamer. Oncopsychologe Hadi Waelkens geeft tekst en uitleg bij het taboe op kanker en seksualiteit. “Kankerpatiënten hebben tot een jaar na hun behandeling minder zin.”

 1. "Zo'n 40 procent van de kankers kunnen we voorkomen door gezonder te leven": experts beantwoorden 10 veelgestelde vragen over de ziekte
  PREMIUM

  "Zo'n 40 procent van de kankers kunnen we voorkomen door gezonder te leven": experts beantwoor­den 10 veelgestel­de vragen over de ziekte

  Hoe wordt kanker veroorzaakt? Welke behandelingen bestaan er? En hoe kan je iemand helpen die de diagnose krijgt? Als kankeronderzoeker en ervaringsdeskundige weet Johan Swinnen als geen ander welke vragen kankerpatiënten en hun omgeving hebben. Samen met andere experten uit het werkveld beantwoordt hij de tien meest gestelde. “Wie rookt, heeft 20 keer meer kans op longkanker dan een niet-roker.”
 2. Na haar borstamputatie worstelde Petra tien jaar met haar zelfbeeld. “Pas toen ik zwanger was zag ik de kracht van mijn lijf, niet de verminkingen”
  PREMIUM

  Na haar borstampu­ta­tie worstelde Petra tien jaar met haar zelfbeeld. “Pas toen ik zwanger was zag ik de kracht van mijn lijf, niet de verminkin­gen”

  Een vrouw op negen krijgt in de loop van haar leven borstkanker. Op de eerste dag van de internationale actiemaand in de strijd tegen de ziekte vertelt Petra De Pril (41) haar verhaal. Ze kreeg op 26-jarige leeftijd borstkanker en verloor haar rechterborst. Naar de buitenwereld toe hield ze zich altijd sterk, maar binnenin voerde Petra een zware strijd. “Mezelf naakt in de spiegel bekijken, dat kon ik moeilijk. En dat tien jaar lang.”