Simon Mignolet, vroeger en nu.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Mignolet, vroeger en nu. © Borgerhoff/Photo news

Hoe de buis van 'de beul’ een topkeeper maakte van Mignolet: “Eerst kwam Simon nog geen 5 centimeter van de grond”

Rode DuivelsNu wereldsterren, maar ooit gewoon jongetjes met dezelfde droom. Hoe begon de weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks ‘Toen de Duivels nog duiveltjes waren’, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. Vandaag: Simon Mignolet (32), die woensdag tegen Zwitserland (2-1) voor de 29ste keer onder de lat stond bij België. Of hoe een spartaans regime en een buis van ‘de beul’ hem bracht waar hij nu staat. “Hij moest wel springen, of zijn enkels zouden het geweten hebben.” Nadien ging alles zéér snel. En was die gevreesde zwarte kat een hint voor later. 

5 reacties

 • Nicolas Van Hoecke

  5 maanden geleden
  Zo top is hij niet maar in België is men rap blij uiteraard.
 • Johnny Belet

  5 maanden geleden
  Top als atleet en vooral als mens ! 
 • Anne Lieshout

  5 maanden geleden
  Hij kan nog steeds niet van de grond, getuigen de afgelopen weken bij zijn interventies hoe hij grandioos onder de bal door zweefde. 
 • Luc Cleynhens

  5 maanden geleden
  Is momenteel beter dan Courtois !!!! Top keeper.
 • bartholomeus jaspers

  5 maanden geleden
  Gewoon een topkerel ! Het beste wat er op de Belgische velden rondloopt !
 1. Studio-analisten niet onder de indruk van statement Rode Duivels: “In Qatar bellen ze nu niet naar elkaar: ‘Heb je dat gezien in België?’”
  Play
  Rode Duivels
  16

  Stu­dio-analisten niet onder de indruk van statement Rode Duivels: “In Qatar bellen ze nu niet naar elkaar: ‘Heb je dat gezien in Bel­gië?’”

  Met de boodschap ‘Football Supports Change’ op het shirt maakten de Rode Duivels voor de aftrap van het kwalificatieduel tegen Wit-Rusland hun statement over het WK in Qatar. Het was een initiatief van de spelersgroep en een gezamenlijke actie met Noorwegen, Nederland, Duitsland en Zweden. Onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder waren niet onder de indruk van het statement.
 1. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  0:00
 2. Wout van Aert: "Ik durfde niet te geloven dat ik gewonnen had"
  Play

  Wout van Aert: "Ik durfde niet te geloven dat ik gewonnen had"