Scouts Kalmthout op kamp in Namen: terrein is één grote modderpoel
Volledig scherm
Scouts Kalmthout op kamp in Namen: terrein is één grote modderpoel © RV

Scouts & Gidsen Vlaanderen evacueert twaalf kampen vanwege noodweer

Scouts & Gidsen Vlaanderen heeft vandaag rond 10 uur vanwege het noodweer al twaalf scoutskampen geëvacueerd, voornamelijk in de provincie Luik. “Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn. De materiële schade moet nog opgemeten worden”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen.

 1. Miljard vaccinprikken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevaccineerden”

  Miljard vaccinprik­ken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevacci­neer­den”

  Tot nu toe werden al een miljard dosissen van een Covid-19-vaccin toegediend in de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die 53 landen tussen de Atlantische en de Stille Oceaan beslaat. Toch zijn er volgens de organisatie nog te veel risico’s voor ongevaccineerden om zelfvoldaan te zijn. “Het is een grote prestatie, maar we kunnen ons geen overmoed veroorloven”, aldus Hans Kluge, de Belgische arts aan het hoofd van WHO Europa.
 2. HERLEES. Dodentol door noodweer loopt op tot elf - Alle Maasgemeenten in Limburg gaan over tot evacuatie

  HERLEES. Dodentol door noodweer loopt op tot elf - Alle Maasgemeen­ten in Limburg gaan over tot evacuatie

  De dodentol na de zware overstromingen in ons land staat inmiddels op elf. Vier mensen zijn nog vermist. In Luik hebben inwoners langs de Maas de raad gekregen hogere oorden op te zoeken. Ook in Limburg is de situatie penibel. Alle Maasgemeenten in de provincie gaan over tot evacuatie, bevestigt gouverneur Jos Lantmeeters. In Verviers voerde het stadsbestuur een avondklok in nadat winkels geplunderd werden. Herlees hier onze liveblog van donderdag 15 juli.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.