Links: het verwoestende water dat door Pepinster stroomt, waar minstens één lichaam werd gevonden en drie vermisten zijn. Rechts: de zestiger Eric Flohimont overleefde de golf van water niet in zijn kelder nadat zijn garagepoort het begaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: het verwoestende water dat door Pepinster stroomt, waar minstens één lichaam werd gevonden en drie vermisten zijn. Rechts: de zestiger Eric Flohimont overleefde de golf van water niet in zijn kelder nadat zijn garagepoort het begaf. © REUTERS / RV

Twintigtal doden en nog eens twintig vermisten: dit weten we over de slachtoffers

Het noodweer eist duidelijk zijn menselijke tol. Een twintigtal mensen kwamen al om het leven na de zware overstromingen in ons land: officieel werden 20 overlijdens bevestigd, zo meldt minister Annelies Verlinden (CD&V), maar verschillende media hebben het over een dodentol van 23 mensen in totaal. Onder meer een 62-jarige man verdronk in zijn kelder en twee personen kwamen terecht in een afvoerpijp. Ook een meisje van vijftien jaar is sinds woensdagavond vermist, nadat ze door de losbarstende Ourthe gegrepen werd. En drie bejaarden verdwenen nadat een reddingsboot kapseisde. Intussen is het bang afwachten waar de gevreesde teller zal stoppen.