Christiane Slusé (69), voor het weggevaagde huis van haar moeder. "Geen enkele muur staat nog recht. En buiten bakstenen zijn er amper nog spullen terug te vinden. Zelfs geen foto. Alle herinneringen lijken zo in één dag tijd te zijn verdwenen."
Volledig scherm
PREMIUM
Christiane Slusé (69), voor het weggevaagde huis van haar moeder. "Geen enkele muur staat nog recht. En buiten bakstenen zijn er amper nog spullen terug te vinden. Zelfs geen foto. Alle herinneringen lijken zo in één dag tijd te zijn verdwenen." © Photonews

89-jarige vrouw uit Pepinster verdween in het water: “Net toen we dachten dat mama gered was, stortte het huis in”

De zoekacties naar de vermisten gaan onverminderd door in de door overstroming getroffen gebieden, maar sommige families weten al dat ze zich op het ergste moeten voorbereiden. “Mijn moeder van 89 verdween voor onze ogen in het water”, zegt een vrouw uit Pepinster. “Mijn zus wilde haar al zwemmend op de kant krijgen, maar ze vielen. En toen stortte het huis in.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?