Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Zon? Smeer je kat in met zonnebrandcrème: “Het voorkomt permanente huidschade”

Mooi weer betekent voor velen automatisch zonnecrème. Maar wist je dat je ook je kat moet insmeren? Vooral hun oren zijn erg gevoelig, en kunnen zelfs zodanig verbanden dat er onomkeerbare schade ontstaat. Een dierenarts licht toe.

 1. Momiji (13) is eerste vrouwelijke kampioene Olympisch skateboarden, ook bij Belgische meisjes is de sport steeds populairder. “Vroeger voelde ik mij geïntimideerd, nu zie ik geen onderscheid meer”

  Momiji (13) is eerste vrouwelij­ke kampioene Olympisch skateboar­den, ook bij Belgische meisjes is de sport steeds populair­der. “Vroeger voelde ik mij geïntimi­deerd, nu zie ik geen onder­scheid meer”

  Amper 13 jaar oud is de Japanse Momiji Nishiya, maar ze is nu al een echte badass. Zij mag zich de eerste vrouw ooit noemen die de gouden medaille in skateboarden wint op de Olympische Spelen. Bewonderenswaardig. Ook bij ons jagen steeds meer meisjes de atypische droom om te skaten na, zoals de 19-jarige Vicky. “Vroeger was ik altijd het enige meisje in skateparken. Nu is dat niet meer zo.”
 2. Fietsen we binnenkort van Brugge naar Praag? Europa legt groot fietsnetwerk aan met 17 idyllische routes
  7

  Fietsen we binnenkort van Brugge naar Praag? Europa legt groot fietsnet­werk aan met 17 idyllische routes

  Europa is bezig met de bouw van een ambitieus fietsnetwerk. De fietsroutes zijn lange paden die door verschillende landen lopen. Daarmee wil Europa toeristen uitdagen om je vakantie vaker al fietsend door te brengen. Er zijn nu al zeventien EuroVelo-routes, waarvan er ook heel wat door België lopen. Binnenkort fietsen we dus met zijn allen van Brugge naar Praag of van Granada naar Athene.