“Ik vind dat die rok autoriteit en klasse uitstraalt naar de passagiers toe.” Martine*  werkt al 34 jaar als stewardess en heeft zo haar bedenkingen bij de nieuwe dresscode van SkyUp.
Volledig scherm
“Ik vind dat die rok autoriteit en klasse uitstraalt naar de passagiers toe.” Martine* werkt al 34 jaar als stewardess en heeft zo haar bedenkingen bij de nieuwe dresscode van SkyUp. © Getty Images

Zeggen Belgische stewardessen binnenkort ook hun kokerrok en hakken vaarwel? “Een stewardess op sloefkes, dat klopt niet”

Hoge hakken, een kokerrok, een strak hemd en een foulard om de nek: dat is het beeld dat we hebben van een stewardess. Maar in Oekraïne maken ze nu komaf met die strakke, oncomfortabele outfits. Bij SkyUp mag het vliegend personeel voortaan kiezen voor broeken in een zachte stof en gemakkelijke sneakers. Volgen onze luchtvaartmaatschappijen binnenkort ook? Wij vroegen twee Belgische stewardessen hoe ze zich voelen bij het gebruikelijke uniform. “Op mijn hakken voel ik me echt een chique madame!”

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.