Volledig scherm

Wie zijn de NINA-vrouwen van het jaar? Kies mee!

De NINA-redactie is op zoek naar de twintig vrouwen van 2020. Wie heeft het afgelopen jaar indruk gemaakt, een gevoelige snaar geraakt of is gewoon een all-round straffe persoonlijkheid? Jij kiest! Klik hieronder op jouw vijf favorieten, en stuur je stem door. 

 1. Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”
  PREMIUM

  Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”

  Vandaag, zondag 11 oktober, staat in teken van de Coming-Outdag. Het doel? Overheden wakkerschudden inzake holebi- en transgenderrechten. Benadrukken dat iedereen zichzelf mag zijn. En aandacht schenken aan mensen die openlijk willen uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Uwi, Evi en Kathleen blikken terug op hun ‘uit de kast’-moment, dat zeker niet altijd even eenvoudig was. “Hoewel ik geen fan ben van labels, heb ik eindelijk gevonden waar ik thuishoor en wie ik ben. Dan wil je niet dat mensen dat in vraag stellen. Dan wil je erkenning.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'