Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

We zijn eenzamer dan ooit, ook in onze relatie. Zo voel je je opnieuw verbonden met je partner: “Maak van de slaapkamer een no-smartphone-zone”

Nooit hebben koppels zoveel tijd samen besteed als in het afgelopen jaar. Toch blijkt uit onderzoek dat we ons eenzamer voelen dan ooit tevoren, ook in onze relaties. Partners zijn de hele tijd samen thuis, maar leven naast elkaar. Hoe komt het dat we ons niet langer verbonden voelen met onze wederhelften? En hoe keren we het tij? Filosofe Noreena Hertz en relatietherapeute Chloé De Bie leggen de valkuilen en de oplossingen bloot. “We denken nog te vaak dat onze partner gedachten kan lezen. Dat slaat nergens op.”

4 reacties

 • Jan Desmet

  1 maand geleden
  Gedurende de nacht, vliegtuigmodus. En is goed zo.
 • Dieter Leemans

  1 maand geleden
  Ik heb in mijn kamer wel een smartphone maar die is voor als dochter er is, kan zij enkel fimpjes en spelletjes op kijken. Geen TV op de kamer of andere domotica, period. Maar het grootste probleem is dat we gewoon geen geduld noch oprechtheid meer lijken te hebben voor elkaar. Mijn huwelijk liep door een gebrek aan unilateraliteit op de klippen en ik draag hier wel de schuld in mee. Maar vooral die sociale media en electronische rommel is de mensheid good old-fashioned romance vergeten.
 • Toon Schouteden

  1 maand geleden
  In de slaapkamer géén smartphone en géén tv, enkel slapen en vrijen. Samen op de zetel programma's zien betekent vlak tegeneen en mekaar regelmatig aanraken, strelen... en samen lachen met onnozelheden die je ziet, hoort of tegelijk uitspreekt. Vandaag de dag is onze maatschappij gericht op egoïsme en dat is géén goede basis in een samenleving waaronder het huwelijk.
 • Chris Van den Bulck

  1 maand geleden
  De triestige waarheid. Triestig in de zin dat ik mezelf hierin herken.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna
  Play

  Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven