Jessica en Amy startten samen 'Alfavrouwen', een community die vrouwelijke ondernemers ondersteunt, zeker in coronatijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jessica en Amy startten samen 'Alfavrouwen', een community die vrouwelijke ondernemers ondersteunt, zeker in coronatijden. © Lise Van Trijp

Vrouwelijke ondernemers lijden onder corona, bij ons blijven ze overeind door elkaar te helpen in community ‘Alfavrouwen’. “Zonder enige jaloezie of concurrentie”

Vrouwelijke ondernemers lijden harder onder de coronacrisis dan mannelijke, blijkt uit onderzoek. En toch lanceerden vorig jaar meer Vlamingen een eigen zaak dan in 2019. “Een crisis kan een sterk startpunt zijn”, geloven Amy Vandeputte en Jessica De Block. De Antwerpse onderneemsters zijn de bezielers van ‘Alfavrouwen’, een Belgische online community met zo’n 9.000 leden die vrouwelijke ondernemers ondersteunt. Met elkaars hulp en tips bouwden heel wat ‘Alfavrouwen’ in 2020 toch een succesvolle zaak op. “Het grootste obstakel voor een vrouwelijke onderneemster? Zichzelf.”

 1. Hebben we meer last van ‘oplichterssyndroom’ nu we thuiswerken, treft het vrouwen harder en hoe ga je het te lijf? Een arbeidspsycholoog licht toe
  PREMIUM

  Hebben we meer last van ‘oplich­ters­syn­droom’ nu we thuiswer­ken, treft het vrouwen harder en hoe ga je het te lijf? Een arbeidspsy­cho­loog licht toe

  “Je bent niet goed genoeg”, blijft die stem in je hoofd herhalen. Terwijl je prima prestaties levert op de werkvloer. Dan lijd je dus aan het oplichterssyndroom, een veelvoorkomend fenomeen. Waarom dat zo is en wat je er, ook nu thuis, aan kan doen: we vroegen het aan de experten. “Mannen en vrouwen worstelen er evenveel mee. Vrouwen laten zich er gewoon sterker door beïnvloeden.”
 2. Belgische fotografe Régine Mahaux (59) is kind aan huis bij Trump: “Toen Donald en Melania positief testten, heb ik een berichtje gestuurd om beterschap te wensen”

  Belgische fotografe Régine Mahaux (59) is kind aan huis bij Trump: “Toen Donald en Melania positief testten, heb ik een berichtje gestuurd om beterschap te wensen”

  Met de Amerikaanse verkiezingen in aantocht brandt er maar één vraag op ieders lippen. Blijft Trump aan de macht? Ook voor Régine Mahaux is het afwachten. De Belgische is naast een graag geziene gaste bij beroemdheden en onze prinses Astrid, de huisfotografe van de Amerikaanse presidentsfamilie. Een unieke band die haar al de helft van haar vriendschappen kostte. Maar afschrikken doet het haar niet. “Ik vel geen oordeel, ik leg enkel geschiedenis vast.”
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch