Lady Gaga op de rode loper van het Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala in 2019.
Volledig scherm
Lady Gaga op de rode loper van het Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala in 2019. © REUTERS

Vanavond vindt het Met Gala plaats: waarom is dit mode-event zo iconisch?

Vanavond wordt in New York de rode loper uitgerold voor het feest van het jaar: het Met Gala. Want na een kwikkel-kwakkel coronajaar is het terug van weggeweest. Dat het een spektakel van jewelste zal worden, daar bestaat geen twijfel over. Maar wat is het eigenlijk, en waarom is het zo bijzonder? Wij zetten alles wat je moet weten op een rijtje.

 1. Vechtpartijen, bedrog en eersteklas divagedrag: Met Gala staat garant voor drama op én naast de rode loper
  PREMIUM
  Celebrities

  Vechtpar­tij­en, bedrog en eersteklas divagedrag: Met Gala staat garant voor drama op én naast de rode loper

  Vorig jaar gooide corona nog roet in het eten, maar vandaag is het grootste mode-evenement van het jaar terug van weggeweest. Maandagavond wordt in New York de rode loper van het Met Gala uitgerold en die belooft traditiegetrouw een groot spektakel te worden. Maar voor de échte show moet je achter de schermen zijn. Onverwachte romances, een vete tussen twee diva’s of een afterparty bij de AA? Benieuwd waar de groten der aarde zich dit jaar op laten betrappen. In tussentijd zetten wij de grootste intriges van de voorbije jaren nog eens op een rij.
 1. Herfstige blikvangers: modekenner Hilde Geudens tipt de accessoires die jouw najaarslook compleet maken

  Herfstige blikvan­gers: modekenner Hilde Geudens tipt de accessoi­res die jouw najaars­look compleet maken

  De herfst is aangebroken, de bladeren vallen (bijna) van de bomen en de nieuwe najaarsgarderobe ligt al te pronken in jouw kast. Nu alleen nog je outfits upgraden met enkele opvallende accessoires. En ook die zijn er dit najaar in overvloed. Kies je voor een chique zijden sjaal rond je hoofd, een aaibare handtas of statement-oorbellen? Alles kan, zolang het maar in het oog springt. Modekenner Hilde Geudens zet de herfstige blikvangers op een rijtje.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. #DoNotTouchMyClothes: Afghaanse vrouwen protesteren tegen de kledingregels van de taliban. “We zijn veel meer dan die boerka’s”

  #DoNotTou­chMy­Clo­t­hes: Afghaanse vrouwen proteste­ren tegen de kledingre­gels van de taliban. “We zijn veel meer dan die boerka’s”

  De voorbije dagen en weken verschenen er honderden foto’s van Afghaanse vrouwen op sociale media. Ze gebruikten massaal de hashtags #DoNotTouchMyClothes of #AfghanistanCulture. Op die manier willen ze tonen dat ze het niet eens zijn met de strenge kledingvoorschriften van de taliban. Ook de Belgische Lema Afzal (25) doet mee. “De boerka heeft overschaduwd hoe Afghaanse vrouwen wereldwijd gezien worden. Onze cultuur is zo veel rijker en kleurrijker.”