rv
Volledig scherm
© rv

Van gezonde beauty tot zakdoeken: 15 knappe Belgische labels die ook duurzaam zijn

Oost west, thuis best. Dat is het motto van deze labels. Zij laten alles – of toch veel – maken in ons land of doen het lekker zelf. Wie solidair wil shoppen om de Belgische creatieve sector te steunen, is hier dus aan het juiste adres. 

  1. Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

    Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

    Als we de mode van het moment met één woord moeten omschrijven? Speels. En met een flinke portie nostalgie. De juwelentrend van het moment is dan ook niet gemaakt van het klassieke goud of zilver. Wel zijn het armbanden en kettingen met kleurrijke, bijna kinderlijke kralen. No worries: er is ook een discretere manier om de tendens te adopteren, en de grootste sterren zijn er dol op.
  2. Popster Doja Cat draagt juwelen van Belgische ontwerpster in videoclip: “Toen ik de juwelen teruggestuurd kreeg, hing er groene verf aan”

    Popster Doja Cat draagt juwelen van Belgische ontwerp­ster in videoclip: “Toen ik de juwelen terugge­stuurd kreeg, hing er groene verf aan”

    In haar nieuwste videoclip ‘Need To Know’ draagt popster Doja Cat — misschien wel de Beyoncé van Generation Z — opvallende juwelen van ontwerpster Stephanie D’heygere. De creaties van een Kortrijkse op het lijf van een Amerikaanse superster: hoe gebeurt zoiets? En wie is de nuchtere Belgische die eerder ook al Rihanna en acteur Timothée Chalamet tot haar klanten kon rekenen? “Ik hou van alles wat gigantisch is.”