Sofie Van De Velde, Valerie Roosen en Maarten Leyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Van De Velde, Valerie Roosen en Maarten Leyts. © Klaartje Lambrechts / rv

Van Eminem tot Paris Hilton: iedereen investeert via 'NFT's' in digitale kunst. 3 experts leggen uit wat het is en hoe je ermee start

NFT’s zijn overal. Het is een manier om digitale kunst te bezitten, en heel wat bekende mensen - van Eminem tot Paris Hilton, topmodel Emily Ratajkowski, Wout van Aert of Melania Trump - investeren daar een smak geld in. Maar wat is het juist en wat heeft het te maken met kunst? We vroegen het aan een financieel expert, een CEO van een trendbureau en een kunstkenner, die uitleggen of iedereen ermee kan starten. “In Hollywood kan je sommige feestjes zelfs niet meer binnen als je niet met NFT’s kunt betalen.” 

15 reacties

 • David Hermans

  6 dagen geleden
  Die zeepbel kan er ook nog wel bij...
 • Patrick Weyers

  6 dagen geleden
  Als je veel teveel geld hebt kan je dat perfect missen en je aankopen in lucht er mee betalen ;-).
 • Sammy Hermans

  6 dagen geleden
  Topas. Elke nft is uniek en staat overanderbaar op blokchain na creatie(mint). Kopieren heeft geen nut
 • Charles De Ruydts

  6 dagen geleden
  De waarde zit in het NFT-certificaat niet in de kunst. En welke instelling waarborgt dat het werk wel bestaat, of moet dat ook niet !.
 • ivan de ridder

  6 dagen geleden
  Guy Bisschops, dat iemand honderduizenden euros of dollars neertelt voor een png van een aapje met laserogen is idd niet te vatten voor een normaal menselijk brein. Maar goed, het is wat de gek ervoor betaalt en sommigen willen meesurfen met de hype anders zijn ze niet 'in'.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. “Dit jaar hangen er Belgische friet, een fles Rosé en een Chanel-handtas in.” Laura, Thomas en Valerie tonen hun bijzondere kerstballen

  “Dit jaar hangen er Belgische friet, een fles Rosé en een Cha­nel-hand­tas in.” Laura, Thomas en Valerie tonen hun bijzondere kerstbal­len

  Van een kerstman die op een T-rex rijdt of een kroket tot een huladanser: deze influencers hangen wel héél speciale kerstballen in hun boom. Nog niet begonnen met het decoreren van jouw kerstboom of wil je dit jaar wat creatiever uit de hoek komen? Illustratrice Laura Janssens, plantenspecialist Thomas Goyvaerts en presentatrice Valerie Thys tonen ons (een deel van) hun collectie aan speciale kerstversiering. “Dit jaar heb ik een duif in een roze training gekocht, een kroket en een zak chips. Onder andere.”