Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Van datahonger tot de manuele loopband: dit zijn de nieuwste sporttrends

Was 2020 noodgedwongen het jaar van het wandelen – zelden zoveel bos gezien – dan hebben we nu zin in iets anders. Ruil die bottines in voor een paar sportschoenen, en laat je inspireren door de nieuwste fitnesstrends. Want verandering van spijs doet (zw)eten. Health- en fitnessredacteur Sophie Vereycken somt op wat de nieuwste hypes zijn in sportland. “Je lichaamssamenstelling wordt belangrijker dan je gewicht. Want wie spiermassa verliest, is gevoeliger voor blessures.” Ready, sweat, go!

 1. De juiste outfit kan je motivatie boosten om te gaan sporten. Élodie Ouédraogo legt uit waar je op moet letten

  De juiste outfit kan je motivatie boosten om te gaan sporten. Élodie Ouédraogo legt uit waar je op moet letten

  Het is alweer februari, dan beginnen de goede gewoontes voor het nieuwe jaar stilaan te slabakken. Was jij van plan om meer te sporten in 2021, maar is je motivatie ver zoek? “Het juiste sportsetje kan je de boost geven die je nodig hebt om erin te vliegen”, zegt Olympisch kampioen en modeontwerpster Élodie Ouédraogo. Ze legt uit welke basics je nodig hebt en waarop sportievelingen het best letten bij de aankoop van een nieuwe outfit.
 2. Uitgetest: van 4.000 naar 15.000 stappen per dag: “Na een paar weken snakt mijn lichaam naar de beweging”
  PREMIUM

  Uitgetest: van 4.000 naar 15.000 stappen per dag: “Na een paar weken snakt mijn lichaam naar de beweging”

  Er is nooit zoveel gewandeld als het afgelopen coronajaar. Ook NINA-eindredacteur Geertrui Mayeur trok resoluut de wandelschoenen aan. Haar doel: “Van wandelen mijn nieuwe levensstijl maken en zo – stapje per stapje – wat kilo’s verliezen.” Met de virtuele hulp van wandelcoach Lies Helsloots, maakte ze de sprong van 4.000 naar 15.000 stappen per dag. “Na een maand hebben mijn lichaam en geest zuurstof gekregen en ook mijn creativiteit is erbij gebaat. Dat er intussen een paar kilo’s af zijn, is mooi meegenomen.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val