Links: dichteres Amanda Gorman op de inauguratie van Biden. Rechts: de Belgische Hind Eljadid (27) en Seckou Ouologuem (36).
Volledig scherm
Links: dichteres Amanda Gorman op de inauguratie van Biden. Rechts: de Belgische Hind Eljadid (27) en Seckou Ouologuem (36). © Reuters / Bas Bogaerts / Aurélie Geurts

Ontroerd door dichteres Amanda Gorman (22) op de inauguratie van Biden? Deze 5 Belgische dichters schrijven even sterke teksten

De inauguratie van president Biden barstte van de indrukwekkende vrouwen. En dan bleek vooral Amanda Gorman (22) een grote revelatie. De Afro-Amerikaanse uit Los Angeles droeg als jongste dichteres op een inauguratie ooit haar gedicht ‘The Hill We Climb’ voor. Ook zo onder de indruk van haar woorden? Dan moet je deze vijf Belgische Amanda Gormans kennen.

2 reacties

 • ISABEL FRANCOIS

  1 maand geleden
  Ik heb vol bewondering deze jonge dame bezig gezien.Wauw..de tekst..de manier waarop ze haar gedicht bracht...wat een talent en uitstraling.Dat meisje gaat het zeker ver brengen.
 • Gert Veer

  1 maand geleden
  Tja, grote poëten zijn weliswaar zeldzaam maar niet uniek op rijpere leeftijd. Wat deze jongedame op haar 22ste creëert, beheerst en presteert mag wel uniek genoemd worden, want (niet) toevallig is ze óók cum laude afgestudeerd aan Harvard, toch niet de eerste de beste universiteit. De vertaling is al indrukwekkend, maar het origineel is dat nog veel méér, net als vorige en ongetwijfeld nog volgende pareltjes van haar hand.
 1. Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”
  PREMIUM

  Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”

  Al eeuwenlang doen er verhalen de ronde over de volle maan en haar invloed. Vaak wordt ze geassocieerd met hocus pocus, weerwolven en andere bedenkelijke onderwerpen. Toch is er één gegeven waar iedereen, ook wetenschappers, het mee eens lijkt: de volle maan heeft invloed op hoe we slapen. Onderzoekers zoeken naar verklaringen, maar dat gaat moeizaam. Wij polsen bij Nele Costers, astroloog, en Annelies Smolders, slaapexpert en psycholoog.
 2. “Een tijdlang kon ik niet luisteren naar muziek omdat het me te droevig maakte”. Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers blikt terug op een pittig coronajaar

  “Een tijdlang kon ik niet luisteren naar muziek omdat het me te droevig maakte”. Lara Chedraoui van Intergalac­tic Lovers blikt terug op een pittig coronajaar

  Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Lara Chedraoui (36), de frontvrouw van Intergalactic Lovers. Ze werd in april geveld door corona en is nog steeds niet volledig de oude. “Als ik in de studio een lied moet zingen, sta ik na enkele minuten te hijgen van ik kan niet meer.” Een gesprek over identiteitscrisissen, een helse revalidatie en een muziekcarrière on hold.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen