Kaat Bollen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaat Bollen. © Kristof Ghyselinck

Net als Kaat Bollen werd ook Dieuwke (32) afgerekend op haar vrouwelijkheid: “Er is nog nooit een verband aangetoond tussen iemands kledij en vaardigheden”, zegt professor

Kaat Bollen (35) is te sexy. Dat zegt de Psychologencommissie, dat haar een waarschuwing en tuchtstraf gaf. Professor Christ’l De Landtsheer (UAntwerpen) analyseert de uitkomst van die beslissing. “Dit getuigt van dorpsmentaliteit.” Ook Dieuwke Elize van der Plas (32) werd al meermaals afgerekend op haar vrouwelijkheid en roept vrouwen op om sexy foto’s te delen op sociale media met de hashtag #istandwithkaat en #sexyandworthy.

23 reacties

 • raf peeters

  1 week geleden
  Juist er is nog nooit verband aangetoond tussen kledij en vaardigheden maar de ARAB (Arbeidsreglement) staat wel vol hoe je op de arbeidsvloer eruit te zien hebt en met welke kledij en veiligheidsmiddelen die moeten aangepast aan de uit te voeren job.Zie je nu met corona alle verpleegkundigen rond lopen op hun afdelingen is alleen slip en bh?.Klein vb.Dat een prostituee zich in sexy kledij presenteert ok ,een psychologe is er een beetje over niet,of heeft ze een bij job?.
 • Bert Verhulst

  1 week geleden
  Wat een heisa, en neen dit is zeker geen stigmatisering van vrouwelijkheid. Denk je nu echt dat mannen mogen dragen wat ze willen ? Als ik mij begeef naar zakelijke klanten, dien ik ook een das en maatpak te dragen en kan ik ook niet met half ontbloot bovenlijf bij de klanten verschijnen, waarom zou dit voor vrouwen dan anders moeten zijn, onder het mom van vrouwelijkheid ?
 • Jan Van de Velde

  1 week geleden
  Roger Deprez: De commentaren in de media werden veroorzaakt door de uitspraak van de tuchtcommissie van de psychologen omtrent sexy foto's van zichzelf die door een psychologe in de media werden bekendgemaakt en door de reactie daarop van de betrokkene. De tuchtcommissie werd bij een federale wet belast met het toezicht op de naleving van de deontologie van het beroep; feiten uit het privéleven die daarop een weerslag kunnen hebben, zijn daar volgens uitdrukkelijke tekst in begrepen.
 • ROGER DEPREZ

  1 week geleden
  Wat is er nu verkeerd aan een mooie vrouw die zich wil tonen op een manier dat ze zelf wil en waarom moeten er altijd mensen zijn die zich daar mee willen bemoeien.
 • Rachel Janssens

  1 week geleden
  Jan Van de Velde: dus voor u is het in orde dat mensen in hun privé niet kunnen doen wat ze willen? Sexy foto's op sociale media behoren hoewel openbaar zichtbaar nog altijd tot de privésfeer. Niemand is verplicht deze te bekijken. Naast werk hebben mensen ook een idenditeit als individu. Verbied dan meteen ook alle kinderfoto's en vervolg de ouders want voer voor pedofielen. Niemand mag zich het ambt van rechter aanmatigen? Dat is net wat velen doen.
 1. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

 2. Vliegtuig verliest wiel tijdens landing
  Play

  Vliegtuig verliest wiel tijdens landing