Volledig scherm

Minderen met koffie? Foodie Morgane test of deze 5 alternatieven ook een energieboost geven

De dag starten met een shotje cafeïne? Yes please. Veel mensen delen die gewoonte. Maar of dat gezond is of niet, daar bestaat eigenlijk geen zekerheid over. Er zijn dan ook een heleboel alternatieven die, net als een kop koffie, voor een goeie ochtendkick zorgen. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) test vijf recepten uit en verklapt of de drankjes de beloofde energieboost leveren.

  1. Vlaamse illustratrice Niet Nu Laura strijdt met 13 andere artiesten tegen voedselverspilling “want lelijke groentjes zijn ook lekker”

    Vlaamse illustra­tri­ce Niet Nu Laura strijdt met 13 andere artiesten tegen voedselver­spil­ling “want lelijke groentjes zijn ook lekker”

    Voedselverspilling een halt toeroepen is een van de punten hoog bovenaan de klimaatagenda staan. Omdat het vandaag World Environment Day is, bundelt de app Too Good Too Go de krachten met veertien Europese artiesten, waaronder de Antwerpse Niet Nu Laura. Zij ontwierpen prachtige posters die je thuis kunt ophangen als geheugensteuntje. Handig, want zo word je eraan herinnerd om op tijd restjes in te vriezen en die kromme komkommer toch te verwerken in een salade.