Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

“Mijn partner wil een open relatie, maar werkt dat wel?” Seksuoloog Wim Slabbinck over monogamie

In een nieuwe videoreeks geeft Wim Slabbinck elke week advies rond thema’s waar veel koppels zich vragen over stellen. In de derde aflevering geeft de seksuoloog antwoord op de vraag of open relaties werken. “In dit geval is het heel belangrijk dat het een keuze is die gedragen wordt door beide partijen. Dwang geeft nooit een goed resultaat, dat zie ik in de praktijk”, luidt zijn mening.

 1. Mijn partner en ik hebben nog amper seks. Hoe gaan we hiermee om? Seksuoloog Wim Slabbinck weet raad
  PREMIUM

  Mijn partner en ik hebben nog amper seks. Hoe gaan we hiermee om? Seksuoloog Wim Slabbinck weet raad

  In een nieuwe videoreeks geeft seksuoloog Wim Slabbinck elke week advies rond thema’s waar veel koppels zich vragen over stellen. In deze eerste aflevering legt Slabbinck uit wat je kan doen wanneer er sleur in je relatie sluipt. Wat als jij en je partner amper nog seks hebben? “Heel belangrijk is dat je je realiseert dat hoe jij verlangt niet is hoe jouw partner verlangt”, legt Slabbinck uit.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.