Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Met de camera's in huis controleer ik of Simon echt studeert.” Mama’s Ellen en An-Sofie bespioneren hun kinderen met apps, maar is dat wel ethisch?

“Even de locatie van mijn kind checken.” Steeds meer ouders houden hun kinderen in het oog via tracking-apps. Maar wanneer gaan we te ver? Is het oké om het smartphonegebruik van je kind te monitoren? Of om via camera’s te checken of het wel aan het studeren is? Twee ‘tracking-moms’ getuigen. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens legt uit welke effecten tracking kan hebben op een kind en waar we best de grens trekken. “Wat gebeurt er, denk je, als je kind ontdekt wat je doet?”

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Wat koop je voor een genderneutrale tiener of je milieubewuste tante? 94 (!) cadeaus waarmee je punten scoort aan de kersttafel
  NINA

  Wat koop je voor een genderneu­tra­le tiener of je milieube­wus­te tante? 94 (!) cadeaus waarmee je punten scoort aan de kersttafel

  Het perfecte pakje vinden voor de naam die al even op jouw kerstlotje prijkt is vaak de jaarlijkse struggle van de feestdagen. Gelukkig zijn de slapeloze cadeaustress-nachten nu voorbij, want dankzij deze lijst vol topgeschenken scoor jij de beste punten aan de feesttafel. En remember: als je je op de online shopweg begeeft, bestel dan alles op tijd zodat je zeker niet met lege handen aankomt!