v
Volledig scherm
v © Getty Images

Lucide dromen als vorm van therapie: “Je verwerkt er trauma’s mee die te moeilijk zijn als je wakker bent”

Het is ondertussen algemeen geweten: de coronacrisis brengt voor veel mensen psychische onstabiliteit met zich mee. Terwijl sommige zich maar moeilijk vinden in reguliere therapie, experimenteren anderen met alternatieven zoals lucide dromen, waarmee je je eigen dromen zelf bepaalt. Je zou er zelfs traumatische gebeurtenissen mee kunnen verwerken. 

 1. Els Hoebrechts eert overleden papa Johny Voners in NINA: “De rol van Xavier speelde hij ook voor mij. Papa wou ons stabiliteit bieden en brood op de plank”

  Els Hoebrechts eert overleden papa Johny Voners in NINA: “De rol van Xavier speelde hij ook voor mij. Papa wou ons stabili­teit bieden en brood op de plank”

  Els Hoebrechts (49) is de dochter en enig kind van acteur Johny Voners (74), door heel Vlaanderen gekend en geliefd als Xavier Waterslaeghers in ‘F.C. De Kampioenen’. Op 17 maart verloor ze haar papa, net toen ze samen naar Zuid-Afrika zouden reizen. Voners had de tickets een jaar vooraf geboekt, in het geloof dat hij zijn ziekte onder de duim zou krijgen. In haar interview met NINA is Els openhartig over haar band met haar vader en haar rouwproces .
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"