Lieven Van Gils
Volledig scherm
Lieven Van Gils © Greetje Van Buggenhout


Lieven Van Gils over de balans tussen werk en privé: “Mocht ik weten wat ik nu weet, dan had ik meer tijd met mijn zonen doorgebracht”

 1. NINA-cartooniste Thaïs Vanderheyden: “Sinds een man me op mijn 26ste thuis overviel, ben ik nooit nog zorgeloos”

  NI­NA-cartoonis­te Thaïs Vanderhey­den: “Sinds een man me op mijn 26ste thuis overviel, ben ik nooit nog zorgeloos”

  ‘NINA’ is terug, en ook dit jaar tekent cartooniste Thaïs Vanderheyden de illustraties voor het weekendmagazine. De moeder van vier en eigenares van uitgeverij De Limonadefabriek is vaak slapeloos en hoogsensitief, en moest het verlies van zowel haar moeder, vader als broer een plaats leren geven. Nu leeft ze erg bewust, geniet ze van het moederschap en gebruikt ze de late uren om haar creativiteit de vrije loop te laten. “Ik voel alles haarfijn aan: het verdriet van vrienden, de zorgen van anderen. Dat is niet altijd makkelijk.”
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Steeds meer mensen gebruiken gadgets om hun slaap te verbeteren. Zorgen ‘sleeptrackers’ voor een betere nachtrust? Slaapexpert Annelies Smolders legt uit
  PREMIUM

  Steeds meer mensen gebruiken gadgets om hun slaap te verbeteren. Zorgen ‘sleeptrac­kers’ voor een betere nachtrust? Slaapex­pert Annelies Smolders legt uit

  Eerst waren er de fitbits met hun stappen- en calorietellers, maar sinds kort schieten ook gadgets om de kwaliteit en duur van je slaap te meten als paddestoelen uit de grond. Wij gingen aankloppen bij slaapexpert Annelies Smolders van Start To Sleep. Doen die trendy dingen wat ze beloven te doen? En zijn ze wel goed voor je slaap? “Ik word regelmatig door merken gevraagd om er reclame voor te maken of gezicht te worden van hun product. En ik zeg altijd nee.”
 4. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).