Getty Images/PhotoAlto
Volledig scherm
© Getty Images/PhotoAlto

Laat je boezemvriendinnen vrij, want het is vandaag No Bra Day

Het is vandaag de tiende No Bra Day, een dag die mensen met borsten aanmoedigt om foto’s van zichzelf te posten zonder beha onder de gelijknamige hashtag. De dag werd in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rond borstkankersymptomen en gendergelijkheid te bevorderen. Want ja, tot een tijdje terug was behaloos door het leven gaan een nogal gedurfde zet, maar tegenwoordig zijn er steeds meer dames die het oncomfortabele kledingstuk ditchen in hun dagdagelijkse leven.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Steeds meer vrouwen dumpen hun beha: 3 vrouwen getuigen, expert licht toe hoe (on)gezond dat is. “Borsten moeten wiebelen”
  PREMIUM

  Steeds meer vrouwen dumpen hun beha: 3 vrouwen getuigen, expert licht toe hoe (on)gezond dat is. “Borsten moeten wiebelen”

  De beha heeft afgedaan. Celebrities als Rihanna of Miley Cyrus verwijderden het kledingstuk uit hun garderobe en ook in ons land laten vrouwen en masse de beha in de kast. Margo (25), Kathleen (28) en Marijke (30) getuigen. “Soms voel ik me wel bekeken als mijn tepels zichtbaar zijn onder een topje.” Borstweefseltherapeute Leen Steyaert licht toe of het gezond is om de boezem zo vrij te laten. En voor wie de beha (nog) niet durft te dumpen, heeft ze tips voor een alsnog vrijer gevoel.