Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe een (persoonlijke) crisis je kan leren beter te leven: “Je hebt geen keuze. Je verandert of je verdrinkt”

Het voorbije jaar heeft ons op de proef gesteld. Toch kan zo’n crisis, of die nu op wereldniveau of in je persoonlijke leven gebeurt, je zo veranderen als mens dat je er achteraf béter uitkomt. De Amerikaanse topauteur Laura Day schreef daarover ‘Erger wordt het niet’. Ze geeft tips om een crisis als een kans te zien en leert je ontdekken wat je ‘reactietype’ is. Want hoe je reageert op een crisis, bepaalt ook wat je eruit kan leren en hoe je dat leerproces kan aanpakken. “Een crisis biedt je een kans tot authenticiteit. Wat je op het moment van een crisis nodig hebt, zal daarna altijd in je leven aanwezig zijn.”

 1. We zijn eenzamer dan ooit, ook in onze relatie. Zo voel je je opnieuw verbonden met je partner: “Maak van de slaapkamer een no-smartphone-zone”
  PREMIUM

  We zijn eenzamer dan ooit, ook in onze relatie. Zo voel je je opnieuw verbonden met je partner: “Maak van de slaapkamer een no-smartphone-zo­ne”

  Nooit hebben koppels zoveel tijd samen besteed als in het afgelopen jaar. Toch blijkt uit onderzoek dat we ons eenzamer voelen dan ooit tevoren, ook in onze relaties. Partners zijn de hele tijd samen thuis, maar leven naast elkaar. Hoe komt het dat we ons niet langer verbonden voelen met onze wederhelften? En hoe keren we het tij? Filosofe Noreena Hertz en relatietherapeute Chloé De Bie leggen de valkuilen en de oplossingen bloot. “We denken nog te vaak dat onze partner gedachten kan lezen. Dat slaat nergens op.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val