Getty Images/Tetra images RF
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Tetra images RF

Hersenhonger? Mondhonger? Honger komt in 8 soorten. Diëtiste: “Veel eetmomenten hebben weinig te maken met echte honger”

Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.”

 1. De ongecompliceerde zuiderse keuken van chef Maxence Sys: met deze drie recepten tover je vakantie op je bord

  De ongecompli­ceer­de zuiderse keuken van chef Maxence Sys: met deze drie recepten tover je vakantie op je bord

  Een van de dromen van chef Maxence Sys, bekend van het vtm-programma ‘Latem Leven’, komt vroeger uit dan verwacht. Door de lockdown kon hij eindelijk werk maken van een kookboek vol zuiderse inspiratie. Mediterraneo weerspiegelt precies de spirit die je ook in zijn ongecompliceerde Pulpo-restaurants vindt. Met zijn bucatini met rode pesto en burrata, gebrande avocado met paprika en feta en fruitige pavlovataart waan je je meteen in het Middellandse Zeegebied.
 2. Rara ... Rabarber! 3 verrassende gerechten met deze veelzijdige lentegroente
  NINA

  Rara ... Rabarber! 3 verrassen­de gerechten met deze veelzijdi­ge lentegroen­te

  Rabarber is al een tijdje aan een opmars bezig. En terecht. Als een van de allereerste voorjaarsgroenten verdient deze lekkernij een bijzonder plekje in de keuken. Of je de veelzijdige lentegroente nu verwerkt in een salade, omhult met bladerdeeg of serveert met krokant gebakken vis. De friszure rabarber tilt elk gerecht naar een hoger niveau. Deze drie gerechten van foodie Sonja Peeters bewijzen dat.