Agnes Loonstra
Volledig scherm
PREMIUM
© Agnes Loonstra

“Help, al mijn tomaten werden rot!” Dankzij de tips van wildfarmer Dries lukt jouw moestuin wél

“Dieven, opbinden, ik deed alles zoals het moest, en onze planten floreerden. Massa’s tomaten dus. Ik kon mijn geluk niet op, tot het grootste deel van de tomaten plots rot werd. ­Verschrikkelijk.” Lars heeft net als vele andere Belgen het moestuinieren ontdekt. Maar hij merkt ook dat het gaat met vallen en opstaan. Samen met vijf andere hobbytuinierders vertelt hij op welke (herkenbare) obstakels hij botst. Bioboer Dries Delanote geeft advies, en legt onder meer uit hoe je een moestuin start, hoe je rottende tomaten kunt voorkomen en waarom spinazie in vollegrond zo vaak mislukt.

 1. Picknicken aan een kasteel of chillen in een strandbar: 7 tips om dit weekend eindelijk van het zonnetje te genieten

  Picknicken aan een kasteel of chillen in een strandbar: 7 tips om dit weekend eindelijk van het zonnetje te genieten

  We hebben er even op gewacht, maar eindelijk is het zonnetje daar en stijgen de temperaturen boven de 20 graden Celsius. Dubbel en dik genieten! Zeker als je kunt picknicken op een kasteeldomein, idyllischer kan niet. Voel je geen corona maar een reismicrobe in de lucht hangen? Boek dan een camper of caravan om eropuit te trekken. Andere opties: ontspannen in de tuin, naar de beach bars aan zee of ontdek enkele van mooiste fietsroutes in ons land.
 2. Moestuinieren is een hype: 4 Vlamingen delen hun beste tips, vers uit de volkstuin. “Er zijn veel natuurlijke trucjes”
  PREMIUM

  Moestuinie­ren is een hype: 4 Vlamingen delen hun beste tips, vers uit de volkstuin. “Er zijn veel natuurlij­ke trucjes”

  “Dit weekend haalden we na het wandelen pastinaak, aardpeer en savooikool uit de moestuin om er thuis meteen een gratin van te maken. Verser kan niet”, vertelt Shana (35). Ze is bijlange niet de enige Belg die de moestuin heeft ondekt. Bij vzw Het Voedselbos in Kruisem zijn ondertussen alle cursussen om te leren moestuinieren volzet, er zijn zelfs wachtlijsten. En kan het niet in de eigen tuin, dan in de volkstuintjes die als paddenstoelen uit de grond schieten. Vier Vlamingen met een perkje in zo’n volkstuin vertellen over de magie van de moestuin en delen hun beste tips.