Eline.
Volledig scherm
PREMIUM
Eline. © rv

Eline en Jeroen werden geboren toen hun mama ouder was dan 40: “Ik heb altijd beseft dat ik mijn ouders op een jongere leeftijd zou moeten afgeven”

Steeds meer vrouwen worden moeder na hun veertigste. Recent nog maakte Cath Luyten (43) bekend dat zij en haar vriend Eshref Reybrouck (38) samen een baby verwachten. En dat brengt uiteraard een hele hoop voordelen met zich mee, maar ook nadelen. Óók voor het kind. De mama’s van Eline (28) en Jeroen (39) zaten al op tram vier toen ze zwanger werden. Eline verloor al jong een van haar ouders. Jeroen had dan weer een groot leeftijdsverschil met zijn broers en zus. “Vanaf de puberteit werd de generatiekloof steeds duidelijker.”

6 reacties

 • Chris Backx

  6 dagen geleden
  Wij zijn oude ouders.ik 40 mijn man 51. Wij zijn wijzer, dat wel. Getekend door ervaringen en meer levenswijsheid. Maar oud. Na jaren proberen werd ik geopereerd en kon maanden niet stappen. Maar ik werd zwanger. Eindelijk. Op 40jaar. En we zijn dolgelukkig maar realistisch en voorzien nu dingen die je pas zou doen als je kindje ouder is.
 • johan ruell

  1 week geleden
  Oude ouders hebben is zeker ook niet gemakkelijk: mijn echtgenote en ik hebben nog de vier ouders, zijn tussen 85 en 91 maar takelen enorm af en dat brengt heel wat werk met zich mee. Enerzijds mag je blij zijn dat je ze zo lang hebt gehad maar anderzijds...
 • Lieve Peeters

  1 week geleden
  Weet je dat de beste leeftijd voor een vrouw, medisch gezien, is om kinderen te krijgen tussen 20 en 25 jaar. Ze is volwassen en sterk. Maar ja, de " ik " staat tegenwoordig op de voorgrond : ik wil : genieten, feesten, uitgaan, drinken, reizen, sexen enz. De natuur wordt volledig verschoven voor de " ik " cultuur. En dat zal zich op termijn wreken.
 • Kim Dewaele

  2 weken geleden
  Natuurlijk heb je meer kans om je ouders vroeg te verliezen maar dat weet je toch nooit op voorhand. Mijn vader was dertig toen ik geboren ben, ik was 19 toen hij op 48 jarige leeftijd stierf. Mijn schoonvader was 47 toen mijn man geboren werd en 87 toen hij stierf mijn man heeft uiteindelijk nog tot zijn 40 jaar een vader gehad en tot op het laatste in goede gezondheid
 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  Ik ken veel mensen die op latere leeftijd kinderen kregen en die perfecte, voorbeeldige ouders zijn. Het enige nadeel bij laat ouderschap is dat men op school soms een verkeerde aanspreking maakt als men de mensen niet kent.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Binnenkijken in het rijhuis dat een thuis werd voor nieuw samengesteld gezin met 4 pubers: “Elk een eigen kamer én een gamekelder”

  Binnenkij­ken in het rijhuis dat een thuis werd voor nieuw samenge­steld gezin met 4 pubers: “Elk een eigen kamer én een gamekelder”

  Toen Randy en zijn drie puberzonen bij hen introkken, was het voor Inge en dochter Charlotte wennen aan al dat testosteron, maar ook het rijhuis moest aangepast worden aan de situatie. Zo waren er plots vijf slaapkamers nodig. Inge offerde haar ‘womancave’ en dressing op en met wat timmerwerk transformeerden ze de grootste kamer vooraan tot twee gelijkwaardige kamers. Ondertussen weten ze maar al te goed hoe je van een huis een thuis maakt voor pubers. “Het was op alle vlakken eventjes zoeken, maar nu heeft iedereen zijn plekje gevonden”, vertelt Inge.
 1. Oei, ik groei (niet): de gevaren van een kind dat te vroeg of te laat pubert. “Je wil niet dat je tiener zich geïsoleerd voelt of een lager zelfbeeld ontwikkelt”
  PREMIUM

  Oei, ik groei (niet): de gevaren van een kind dat te vroeg of te laat pubert. “Je wil niet dat je tiener zich geïsoleerd voelt of een lager zelfbeeld ontwikkelt”

  Puberen tussen Barbie en K3, of op je vijftiende nog steeds tevergeefs speuren naar dat eerste snorhaar: een tiener die qua ontwikkeling voor- of achterloopt op leeftijds­genoten voelt zich meestal een vreemde eend in de bijt. Maar is er ook echt reden tot paniek? “In de meerderheid van de gevallen is er lichamelijk niets mis, maar het kan natuurlijk wél zorgen voor psychologisch ongemak”, zegt kinderendocrinologe Inge Gies.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"