Lab grown diamanten zijn in opmars.
Volledig scherm
PREMIUM
Lab grown diamanten zijn in opmars. © Elliot & Ostrich / Maryn Haertel

Diamanten uit een laboratorium zijn in opmars, maar zijn ze even waardevol? “Met het blote oog zie je geen verschil”

Diamonds are a girl’s best friend. Maar jammer genoeg zijn ze vaak niet ecologisch of ethisch verantwoord. Dé oplossing? Diamanten uit een labo. Deze kostbare maar synthetische edelstenen winnen aan populariteit, ook vanwege hun voordelig prijskaartje. Sceptisch? Juwelenontwerpsters Stefanie Koulouris en Jennifer Elliot zijn fan, en leggen uit waarom. “Een natuurlijke diamant is een wonder van de natuur. Een diamant uit het labo is een wonder van de wetenschap.”

 1. Bij deze 3 Belgische gezinnen stroomt modebloed door de aderen: “Ik was eerst niet zo blij toen mijn dochter bij ons familiebedrijf kwam werken”
  PREMIUM

  Bij deze 3 Belgische gezinnen stroomt modebloed door de aderen: “Ik was eerst niet zo blij toen mijn dochter bij ons familiebe­drijf kwam werken”

  Knitwear, maatpakken voor vrouwen en athleisurewear. Laten de grootste trends van het seizoen nu net de specialiteiten zijn van deze drie Belgische modefamilies. Ze delen een stamboom en de liefde voor mode en design, en dat zorgt soms voor vuurwerk, in zoveel opzichten. Tijdens de Week van de Belgische Mode mogen we binnenkijken in hun business. “Het zou heel gemakkelijk zijn voor ons om een trui van 500 euro te maken. Maar dat is onze leefwereld helemaal niet.”
 2. De bekende Birkin-handtas krijgt een update (en die kan je op 3 verschillende manieren dragen)

  De bekende Bir­kin-hand­tas krijgt een update (en die kan je op 3 verschil­len­de manieren dragen)

  De bekendste handtas ter wereld is in een nieuw jasje gestoken. Of beter gezegd: er is aan de binnenkant gesleuteld. De nieuwste versie van de iconische ‘Birkin Bag’ biedt namelijk een grote meerwaarde. Het heeft een uitneembare pochette waardoor je de tas op drie verschillende manieren kunt dragen. Als clutch, als totebag of toch liever de klassieker? Voor een flinke som geld kan je zelf kiezen.
 1. Niet elke piercing past bij elk oor: onze piercer legt uit hoe je de ‘curated ear’-trend toepast
  PREMIUM

  Niet elke piercing past bij elk oor: onze piercer legt uit hoe je de ‘curated ear’-trend toepast

  Je ziet het steeds vaker: oren vol delicate, schattige piercings. Maar vergis je niet: die oorstekkers worden niet lukraak geplaatst. Vaak gaat er heel wat denkwerk van een piercer aan vooraf. Want anno 2020 moet zo’n oorbel niet alleen mooi zijn, maar ook bij je oor passen. Anna Paland van de bekende zaak Pirate Piercing legt uit hoe zij te werk gaat en waar je zelf op kunt letten als je voor een ‘curated ear’ kiest.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.