Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Deze zomer mag je opvallen aan het zwembad, bewijzen deze 3 trends in badpakken- en bikinimode

De zon schijnt, vakantie lonkt. En bij zomer hoort natuurlijk een badpak of bikini. Mag het wat meer zijn dan alweer datzelfde zwarte setje? Top, want dat is dit jaar exact de filosofie achter drie grote trends in badmode. Extra kleurrijk, extra vrouwelijk of extra exotisch: take your pick.

 1. Nostalgie, revenge dressing en duurzaamheid: Carries outfits uit de ‘Sex and the City’-reboot zeggen heel wat over de tijdgeest van nu

  Nostalgie, revenge dressing en duurzaam­heid: Carries outfits uit de ‘Sex and the Ci­ty’-re­boot zeggen heel wat over de tijdgeest van nu

  De reboot van ‘Sex and the City’ maakt de tongen los. Eerst over de afwezigheid van Samantha Jones, het meest vrijgevochten en recht-voor-de-raap hoofdpersonage; nu over de eerste beelden van de nieuwe outfits. Vooral die van überfashionista Carrie Bradshaw worden met argusogen bekeken. Wat zeggen ze over de evolutie van haar personage? Passen ze in de tijdgeest? En vooral, zitten er knipogen in naar de oorspronkelijke serie? Onze modejournalist David mengt zich in de discussie.
 2. 3 vrouwen verdedigen het vrouwenuur in Brussels zwembad: “In een zwembad kán ik geen dikke trui aan om mijn vormen te verstoppen”
  PREMIUM

  3 vrouwen verdedigen het vrouwenuur in Brussels zwembad: “In een zwembad kán ik geen dikke trui aan om mijn vormen te verstoppen”

  Het nieuwe openluchtzwembad in Anderlecht opent op zaterdagvoormiddag één uur alleen voor vrouwen. “Iedereen moet de kans krijgen om te zwemmen”, zegt de initiatiefnemer. “En er zijn vrouwen die zich niet op hun gemak voelen in de aanwezigheid van mannen.” Tussen de bakken kritiek op Twitter klinken ook vrouwelijke stemmen die opwerpen dat zo’n vrouwenuurtje geen quatsch is. Vicky, Fran en Eveline getuigen. “Soms zwom een man ‘per ongeluk’ tegen me aan. En dan belandden zijn handen ‘per ongeluk’ op mijn borsten of billen.”