Ine Nijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Nijs. © Frankie & Fish

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “Het einde van de zomer betekent dit jaar het einde van een tijdperk”

Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze voor de allereerste keer uitkeek naar de maand september. Ze hoopt voor één keer dat de nazomermaand verlichting brengt en geen tristesse. Al blijft ze wel realistisch. “Af en toe lukt het me om terug te voelen. De wanden van de glazen kooi die ik uit zelfbehoud om me heen had gebouwd worden dunner.” 

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?”
  PREMIUM

  COLUMN. Ine Nijs, hartsvrien­din van Lara Switten: “De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?”

  Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze maandenlang met Lara toeleefde naar de boeklancering van haar boek ‘Lara’. Afgelopen week was het eindelijk zover. En hoewel er frambozentaartjes en roze bubbels waren en de lichtpuntjes centraal stonden, voelt het gemis voor Ine die dag extra zwaar. “Ik hou Lara vast, in mijn handen, en ik blader door haar verhaal. Ik slik mijn tranen weg, want ik ben bang dat eens de hemelsluizen opengaan, er geen stoppen meer aan is.”
 3. Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: “Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? ‘Stel mij ook eens een vraag, man!’”

  Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: “Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? ‘Stel mij ook eens een vraag, man!’”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft voor NINA elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Situaties die soms gênant of absurd zijn, maar vooral erg herkenbaar. Deze week moet Hanne zowel haar psycholoog als het restaurant dat ze bezocht, feedback geven. “De sessie viel mee, maar 50 euro voor 20 minuten huilen en 30 minuten knikken vond ik wat scherp.”
 1. Hartsvriendinnen na het pakkende afscheid van Lara: “Nu valt het op ons hoofd. Dat ze er niet meer is”
  PREMIUM

  Hartsvrien­din­nen na het pakkende afscheid van Lara: “Nu valt het op ons hoofd. Dat ze er niet meer is”

  Deze week namen familie, vrienden, naasten en velen onder ons - via livestream - afscheid van momblogger Lara Switten (35). Een beklijvende ceremonie, met liefde gedragen door drie vriendinnen. Ine Nijs, Lieke Biesemans en Floor van der Linden brachten die dag een eerbetoon aan Lara, precies zoals ze aan haar beloofd hadden. De dag nadien praten we met hen over hoe zij de dienst ervaarden. “Lara zou fier geweest zijn”.
 2. Voorproefje van NINA met vriendinnen Lize Feryn (28) en Lauren Versnick (27): “We zijn allebei gevoelsmensen met het hart op de tong”

  Voorproef­je van NINA met vriendin­nen Lize Feryn (28) en Lauren Versnick (27): “We zijn allebei gevoelsmen­sen met het hart op de tong”

  Actrices Lauren Versnick (27) en Lize Feryn (28) zijn twee handen op één buik. Rond hun vriendschap zit nu een gouden randje: Lauren ontwierp een ring voor Lize, en voor enkele andere belangrijke vrouwen uit haar leven. De collectie ‘Lauve’ schittert, na een minder sprankelende periode. “De juwelen konden op geen beter moment klaar zijn. Het voelt alsof ik hiermee een pagina omsla”, vertelt Lauren in NINA dit weekend.