Bye bye gesnurk: nieuwe elektronische slaapband bewaakt je nachtrust (en die van je bedpartner)
Last van een snurkende wederhelft? Je bent niet alleen. Een op de vier mannen en een op de tien vrouwen snurkt zo hard dat het de nachtrust van hun partner erg verstoort. Voor de helft van deze snurkers is een rugligging de boosdoener. Omdat een ingenaaide tennisbal op de rug van je pyjama niet zo aangenaam is, zocht Philips naar een oplossing: een hightech anti-snurkband.
Delen per e-mail
De anti-snurkband is een comfortabele band die je tijdens het slapen om je borst draagt. De band bevat een sensor die continu je slaaphouding in de gaten houdt. Draai je je op je rug? Dan gaat de band zacht trillen zodat je je slaaphouding weer verandert. En geen zorgen: de band trilt zacht genoeg zodat dat je er niet wakker wordt.
Slim slapen
De band bevat een zelflerend algoritme dat zich vanzelf afstemt op jouw slaappatroon. Zo stelt het de intensiteit van de trillingen af op jouw reactiesnelheid. Wanneer je dus rustig op je rug blijft liggen, worden de trillingen sterker totdat je je omrolt. Om gewenning te voorkomen, wijzigt het trillingspatroon om de vijf dagen. Daardoor blijft ook je reactiesnelheid op punt.
Bovendien kan je iedere ochtend via het display van de band checken hoe vaak je op je zij ging liggen dankzij de trillingen, hoelang je sliep en hoeveel tijd je uiteindelijk toch op je rug doorbracht. Zo krijg je een onmiddellijke check-up van je nachtrust.
De belofte van snurkvrije nachten komt met een prijskaartje van 199,99 euro. De anti-snurkband is te verkrijgen op Philips’ webshop.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Afvallen versus ontbijten: is ‘s ochtends eten nu wel of geen must? Diëtiste Sanne Mouha geeft advies
-
PREMIUM
INTERVIEW. Filosofe Alicja Gescinska (39): “2020 was het jaar van de hoop”
De Vlaamse filosofe met Poolse roots Alicja Gescinska (39) put moed uit wat corona heeft blootgelegd. Ze beweert niet dat 2020 geweldig was en ze zegt zelfs niet dat 2021 het wél zal worden. Ze probeert alleen onze ogen te openen voor het hoopgevende dat corona heeft blootgelegd. “Hoop is geloven dat je de tegenslagen van het leven te boven kan komen. En wat dat betreft heeft 2020 veel reden tot hoop gegeven. Het zou zonde zijn om dat uit het oog te verliezen.” -
PREMIUM
Een eenvoudig maar o zo belangrijk voornemen voor 2021: beter leren ademen. “Je hebt minder stress en blijft langer jong”
-
-
Livios Isoleren: welk materiaal kies je het best en waar moet je op letten?
Wil je je vloeren, muren of dak isoleren? Dan heb je keuze uit een ruim aanbod aan materialen: minerale wollen, kunststof, cellenglas, natuurlijke en reflecterende materialen. Maar hoe weet je nu welk materiaal je moet kiezen en waar je daarbij vooral op moet letten? Bouwsite Livios zet de meest gebruikte materialen voor jou op een rijtje. -
PREMIUM
Klopt het dat rode wijn gezonder is dan witte? Onze wetenschapsexpert legt uit
België is natuurlijk een bierland, maar ook wijn gaat hier vlotjes over de toonbank. Per jaar drinken we (per persoon) 18 liter, en rode wijn is de populairste soort. Misschien heeft dat iets te maken met de veelgehoorde uitspraak dat rode wijn gezonder is dan witte, maar klopt dat eigenlijk wel? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. -
PREMIUM
Brengt alcohol écht je ware aard naar boven?
Het overkomt iedereen weleens: dat je onder invloed van alcohol iets doet waar je je achteraf voor schaamt of spijt van hebt. Komt dat doordat je in benevelde toestand een ander persoon wordt? Of onthult de drank juist wie je écht bent? Gezondheidsexperte Judith Noijen licht toe welke invloed alcohol nu precies heeft op je gedrag. -
Sparen Gratis renovatiekrediet voor ingrijpende ‘groene’ verbouwingen: dit zijn de voorwaarden en alternatieven
Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn, maar dan moet wel eerst ongeveer 95 procent nog gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening voor energierenovaties. Spaargids.be bekijkt de (soms strenge) voorwaarden én de alternatieven.
1 reactie
Vogel Tje