Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

4 manieren waarop de wetenschap ons aan een gezondere haardos kan helpen. “Sommige producten kunnen de tijd terugdraaien”

Onze badkamer staat er vol van: potjes gevuld met magie die elk deel van ons lichaam verzorgen. Achter die potjes zit tegenwoordig een leger aan onderzoekers, ingenieurs en scheikundigen. Met keiharde wetenschap pakken ze ook onze lokken aan: sterker, gezonder en glanzender haar, dankzij nieuwe ingrediënten of technologische snufjes. Die je misschien nu al in je badkamer hebt staan. Ben jij al aan de proteïnes of de peptiden? “Op elke centimeter van je hoofdhuid zitten er een miljoen onzichtbare beestjes. Het enige wat wij moeten doen, is ze gelukkig houden.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Na de coronacoupe zoeken we ons heil in de ‘healthy hair journey’. Beautyredactrice Sophie legt uit hoe je stralend en gezond haar krijgt in 4 stappen
  PREMIUM

  Na de coronacou­pe zoeken we ons heil in de ‘healthy hair journey’. Beautyre­dac­tri­ce Sophie legt uit hoe je stralend en gezond haar krijgt in 4 stappen

  Tijdens de lockdowns legden we ons massaal toe op het optimaliseren van onze huidverzorging. Onze huid moest glowen en er hypergezond uitzien. Deze trend is nu ook doorgeslagen naar onze haardos. Video’s van ultraglanzende haarlokken of supergezonde krullen met de hashtag #healthyhairjourney werden al meer dan 41 miljoen keer bekeken op TikTok. Die ‘journey’ is het streven naar intens verzorgd en gevoed haar van de wortels tot de punten. NINA’s beautyredactrice Sophie legt uit wat de essentiële stappen zijn richting zo’n stralende, gezonde haardos en welke producten je daarvoor nodig hebt.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.