BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”

Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). En nu is ze olympisch kampioene. Niet enkel een fantastische prestatie, maar vooral een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling gaat.

23 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  4 maanden geleden
  mMen moet er ongetwijfeld de aanleg toe hebben en maar dan ook nog de vaste overtuiging om wilskrachtig te investeren in trainen, trainen afgewisseld met trainen, trainen en nog eens trainen. Tel dat allemaal op en dan wordt ge Nina Derwael met de Gouden Medaille. Proficiat voor de glansprestatie en het doorzettingsvermogen waardoor ge zo hoog hebt kunnen mikken en raak in de roos treffen !
 • Jeroen DeBaere

  4 maanden geleden
  @ Ronny Toch : niet IEDEREEN doet iets enkel en alleen voor t geld. Proficiat, Nina. Olympische kampioene op je 21. RESPECT voor je doorzettingsvermogen en professionaliteit. Een kampioene die er altijd staat op het moment van de waarheid. Dik verdiend.
 • Huguette Gauthier

  4 maanden geleden
  proficiat ,we zijn trots eindelijk goud ook proficat voor het zilver en brons en nu vooruit he doe zo verder.
 • Natasha Paeye

  4 maanden geleden
  Proficiat
 • Mario Vanderlinden

  4 maanden geleden
  Grote waardering voor deze individuele prachtprestatie tov teamsport! Maar evenzeer een pluim voor de Entourage!
 1. Florian ‘Poef’ Van Acker steelt de show bij koning Filip: “Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis”
  Play
  Olympische spelen
  6

  Florian ‘Poef’ Van Acker steelt de show bij koning Filip: “Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis”

  Paralympisch tafeltennisspeler Florian ‘Poef’ Van Acker mocht vandaag samen met alle olympische atleten, paralympische atleten en atleten die op een EK of WK een medaille pakten, afzakken naar het Kasteel van Laken voor een huldiging door koning Filip en koningin Mathilde. “Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis”, zei de tafeltennisser bloedeerlijk.