Nina Derwael.
Volledig scherm
Nina Derwael. © BELGA

Héél toevallig in het turnen beland en komend seizoen geregeld op de tribune bij... PEC Zwolle: wat u nog niet wist over Nina Derwael

Olympische SpelenDat ze fantastisch is aan de brug met ongelijke leggers, wist u al. Dat ze zonet op de Olympische Spelen historisch goud pakte, ook. Maar wist u dat Nina Derwael ook een stevige link heeft met voetbal? En dat ook haar ouders op hoog niveau gesport hebben? Vijf dingen die u mogelijk nog niet wist over onze kersverse olympische kampioene.

11 reacties

 • José Clabau

  4 maanden geleden
  Fantastisch wat een prestatie beloond voor je inspanningen en een wel verdiende gouden medaille. Proficiat aan Nina en het team.
 • Elle Devee

  4 maanden geleden
  Grote fan van onze 2 sportdames. Zowel Nina als Nafi. Allebei groots in hun sport. En nu Nina het goud heeft gaan we duimen voor Nafi.
 • gerd peeters

  4 maanden geleden
  Geweldig Nina, grootse prestatie, je harde werk wordt beloond en bedankt dat je ons landje een gouden medaille hebt bezorgd
 • Eddy Willems

  4 maanden geleden
  Top Atlete. Chapeau Nina u bent de trots van Belgie. Hopelijk komen er nog medailles bij.
 • mireille pissens

  4 maanden geleden
  Prachtig gedaan, gefeliciteerd en wel verdiende gouden medaille !
 1. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.