De inwoners van Herne, Bever en Silly zijn alvast tegen de komst van de windmolens.
Volledig scherm
De inwoners van Herne, Bever en Silly zijn alvast tegen de komst van de windmolens. © Amber Gys

Openbaar onderzoek gestart naar bouw windmolenpark Bassily

Herne/BeverDe burgemeester van Edingen, Olivier Saint-Amand (Ecolo), heeft gemeld dat er een omgevingsvergunning werd aangevraagd door Eoly voor de bouw van vier windturbines. Burgerplatform Respect verspreidde afgelopen jaar al affiches tegen komst van de windmolens.

 1. REPORTAGE. Cantillon, de laatste historische brouwerij van Brussel: “Mijn schoonvader zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”
  PREMIUM
  Anderlecht

  REPORTAGE. Cantillon, de laatste histori­sche brouwerij van Brussel: “Mijn schoonva­der zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”

  Voor Jean-Pierre Van Roy (80) is geen weg terug: brouwerij Cantillon - zijn levenswerk - is onlosmakelijk verbonden met Brussel en vice versa, geen haar op zijn hoofd denkt er nog aan om Brussel te verlaten. Ondanks zijn leeftijd stapt hij nog gezwind, vertelt hij nog bevlogen en borrelen er daar boven nog altijd ideeën. Op bezoek in de enige historische brouwerij die onze hoofdstad nog telt. “Potverdikke, zei ik. Ik had de oplossing gevonden.”
 2. Heisa windturbineproject waait weer op: “Volgende maand vragen we een vergunning aan”
  PREMIUM
  Herne/Bever

  Heisa windturbi­ne­pro­ject waait weer op: “Volgende maand vragen we een vergunning aan”

  Eoly, een groene dochteronderneming van Colruyt, maakte bekend om in maart een vergunning aan te vragen om vier windturbines langs de E429 in Silly te plaatsen. De windturbines komen er op de grens van Vlaanderen en Wallonië. “Wij luisteren naar de bezorgdheden van de omwonenden en hebben op die manier al heel wat mensen kunnen geruststellen”, aldus expansieverantwoordelijke Stefaan Verhamme. Lees verder in ons dossier.